Pasajul Pipera – Tunari din Capitala este aproape de final

pasaj.jpgPrimarul Neculai Ontanu si presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Cristache Radulescu, au verificat marti stadiul lucrarilor la Pasajul Pipera – Tunari, investitie realizata cu fonduri PHARE si cu participarea Primariei Sectorului 2, Consiliului Judetean Ilfov si Consiliului Local al orasului Voluntari.

Au fost analizate in teren operatiunile executate de firma constructoare si s-au stabilit etapele care mai trebuie parcurse pana la finalizarea proiectului.

Neculai Ontanu a declarat pentru AGERPRES ca pe 24 noiembrie va incepe receptia lucrarilor, care va fi efectuata de specialisti ai Inspectoratului de Stat in Constructii si administratia locala. El a spus ca, ulterior, se va stabili data reluarii traficului pe pod. Primarul sectorului 2 al Capitalei a mai vizitat in luna iulie a acestui an santierul lucrarilor de la pasaj, fiind insotit atunci de primarul orasului Voluntari, Florian Pandele. Edilul a mentionat ca administratia locala pregateste, de asemenea, si documentatia pentru construirea unui nou pasaj in zona Petricani, tot cu fonduri europene.

In vara, continuarea lucrarilor a fost marcata prin montarea unei grinzi din cele sapte de beton post-comprimat care fac legatura intre pilele 3 si 4 ale pasajului. Grinzile au o lungime de 40 de metri si o greutate de 90 de tone. Operatiunea tehnica de montare a acestor grinzi s-a facut cu demontarea unor stalpi metalici si a implicat intreruperea curentului electric in zona, astfel incat traficul pe calea ferata a fost sistat cateva zile. Montarea grinzilor de sustinere s-a realizat cu ajutorul a 21 de autovehicule pe perioada a patru zile. Investitia la

Pasajul Pipera Tunari a fost stopata mai mult timp din cauza unor discutii tehnice privind proiectarea constructiei. Pasajul Pipera – Tunari este asteptat de locuitorii din zona de circa 15 ani si va reprezenta o solutie pentru fluidizarea traficului. Lucrarile la Pasajul Pipera – Tunari implica betonarea unei rampe de acces pe pod dinspre Bucuresti spre Voluntari, montarea conductelor de evacuare a apelor pluviale. Investitia demarata se realizeaza cu 11.442.890 euro, din care fonduri europene sunt 63,53% – 7.269.668, de la bugetul de stat 2.423.604 euro, de la bugetul local – Consiliul local sector 2 – aproape 700.000 euro si de la Consiliul local Voluntari – 1.049.771 euro.

Din punct de vedere tehnic, suprastructura Pasajului suprateran Pipera – Tunari va avea o lungime de peste 230 metri, o latime de 18,6 metri si va avea doua trotuare late de 1,5 metri si parapet pietonal. Rampele de acces vor fi realizate din umpluturi incadrate de ziduri de sprijin cu o lungime totala de 181 metri. Pasajul va fi luminat si va avea sisteme de semnalizare si parcaj. AGERPRES