raicu_mircea.jpgConsilierii municipali au aprobat, miercuri, o noua rectificare bugetara in minus (de aproape 40 de milioane de lei) pentru reasezarea prioritatilor municipalitatii in acest an, ocazie cu care au fost suplimentate cu 224.650.000 lei fondurile alocate pentru Pasajul Basarab.

La propunerea viceprimarului general Mircea Raicu, au fost redirectionate sume de la bugetul municipalitatii pentru lucrarile la strada Tunari (14 milioane lei) si pentru iluminatul public (7.500 lei). Consilierii au votat, de asemenea, alocarea a 1,4 milioane de lei pentru montarea statuii lui Carol pe raza municipiului Bucuresti.

„Statuia e gata si s-au cheltuit patru milioane de euro. Nu doresc sa mai trenam aceasta situatie si sa reusim sa o instalam”, a spus primarul Bucurestilor, Sorin Oprescu. Cele aproximativ 40 de milioane de lei au fost retrase de la mai multe unitati de cultura (teatre aflate in administrarea Primariei Capitalei), de la Administratia strazilor, Directia Generala de Asistenta Sociala. Consilierii au decis sa retraga peste 9 milioane de lei de la lucrarile derulate de Administratia Strazilor, peste 300.000 de la Directia Sociala, 212.000 lei de la Administratia Fondului Imobiliar.

De asemenea, majoritatea unitatilor spitalicesti au avut si ele de suferit la aceasta rectificare bugetara, fiindu-le retrase cateva milioane de lei din buget. Cheltuielile celor 18 spitale se diminueaza astfel cu circa 53 de milioane de lei. Cheltuielile din bugetul Primariei Capitalei se reduc si ele cu 343 de milioane de lei, din care 16 milioane sunt cheltuieli de personal si cheltuieli pentru bunuri si servicii. Alte reduceri se inregistreaza la Directia de Invatamant (18 milioane lei), consolidari (5,9 milioane lei), constructia de locuinte (2,5 milioane lei) si contorizarea energiei electrice (2,4 milioane lei). Ultima rectificare bugetara a avut loc in luna octombrie, cand bugetul Capitalei a fost rectificat tot in minus, cu aproape 300 milioane de lei. AGERPRES