robu_nicolae.jpgEdilii Timişoarei vor să construiască un pasaj subteran pe sub o linie de cale ferată şi un pod peste Bega, în zona fostului combinat petrochimic ‘Solventul’, finanţarea urmând să fie asigurată din fonduri structurale, dar şi de la guvern. Primarul şi cei doi viceprimari au vizitat mai multe zone, săptămâna trecută, pentru a stabili priorităţile, iar studiile de fezabilitate au demarat deja.

„Am hotărât ca în zona «Solventul» să facem un subpasaj, aşa cum am promis şi în campania electorală. Exista o altă idee mai veche, a fostei administraţii, de a se face acolo un suprapasaj uriaş care să asigure trecerea şi peste calea ferată şi peste Bega. S-a ajuns la concluzia că este foarte costisitor un proiect pe ideea veche şi foarte greu de realizat şi prin urmare că e potrivit să trecem la treabă pe ideea subpasajului. Este în derulare studiul de fezabilitate. Lucrarea se poate face pe etape”, a declarat primarul Nicolae Robu marţi, într-o conferinţă de presă.

Viceprimarul Sorin Grindeanu a subliniat că proiectul din zona ‘Solventul’ presupune două aspecte.

‘În primul rând, o subtraversare la calea ferată, în continuarea la Calea Bogdăneştilor pentru că acolo, la un moment dat, şoseaua este întreruptă de liniile de cale ferată. Vorbim de o subtraversare care în mod normal trebuie să se continue cu un pod peste Bega, pe partea cealaltă având Bulevardul Dâmboviţa. Sunt două lucrări: pasajul subteran şi podul peste Bega. Avem nevoie pentru a închide inelul IV, pe partea de vest a oraşului, de acest pod care să lege Calea Bogdăneştilor de Bulevardul Dâmboviţa, astfel încât să nu avem circulaţie întreruptă, iar pe partea de est de un pod pe strada Bobâlna, care să lege partea de sud cu partea de est’, a punctat Grindeanu.

În privinţa finanţării, primarul vizează atragerea de fonduri europene şi guvernamentale, dar şi reducerea cheltuielilor din administraţia locală şi valorificarea proprietăţilor municipalităţii, pentru creşterea veniturilor proprii.

Viceprimarul Sorin Grindeanu are în vedere ca sursă de finanţare şi bani de la Ministerul Transporturilor.

‘Cred că vom găsi bani, nu doar de la bugetul local, am convingerea că vom găsi fonduri şi la Ministerul Transporturilor pentru aceste două proiecte pe care noi le considerăm extrem de importante pentru circulaţia în oraş, alături de lărgirea pasajelor Jiul şi Popa Şapcă’, a conchis Grindeanu. AGERPRES