partie voineasa.jpgMinisterul Turismului a aprobat finanţarea primei pârtii de schi – Mioarele – din staţiunea Voineasa, care face parte dintr-un proiect amplu de turism din România, cel mai mare domeniu schiabil. Acest proiect va uni prin pârtii de schi şi staţiuni montane, 5 judeţe – Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Alba şi Sibiu.

„Am primit cei 28 de milioane de euro, pentru pârtia Mioarele în zona Vidra – Obârşia Lotrului. Urmează proiectul tehnic, licitaţia şi în vară vor demara lucrările efective. Mă bucur de faptul că după 20 de ani, zona din munţii Parâng delimitată de Voineasa – Vâlcea, Păltiniş – Sibiu, Rânca -Gorj, Petroşani -Hunedoara începe să îşi valorifice potenţialul turistic uriaş pe care îl are. Aici va fi Austria României”, a precizat primarul din Voineasa, Gheorghe Dobrin.

Demersurile privind înfiinţarea staţiunilor de iarnă din perimetrul sus-amintit sunt începute de mai bine de doi ani, demersuri care au întâmpinat multe obstacole pricinuite de obştile de proprietari. Zona Vidra – Obârşia Lotrului este aşezată la peste 1.200 de m altitudine, de-a lungul lacului de acumulare Vidra – al treilea ca mărime din ţară – şi străbătută de DN 7A , Râmnicu Vâlcea – Petroşani. Lacul de acumulare Vidra este prevăzut în proiect pentru agrement. Pârtiile de schi vor fi dotate cu instalaţii de produs zăpadă artificială şi cu telegondolă. AGERPRES