Primăriile Sinaia şi Braşov au încheiat parteneriate cu Asociaţia Code for Romania, prin care cele două oraşe vor fi primele care vor implementa produse digitale cu un impact puternic, schimbând paradigma digitalizării în administraţia publică.

Conform unui comunicat transmis de Primăria Braşov, „pentru a cheltui corect, transparent şi eficient banii contribuabililor, modelul propus de Code for Romania şi preluat în premieră de Sinaia şi Braşov presupune un comportament de reutilizare a soluţiilor digitale în administraţia publică locală”.

„Primul proiect, cel cu care va demara colaborarea, vizează tocmai interfaţa dintre primării şi cetăţeni – site-ul fiecărei primării. Pentru prima dată în România, va fi implementată o soluţie prin care orice primărie îşi va putea construi site-ul folosind un instrument sigur, uşor de utilizat, adaptat standardelor la zi şi reprezentând un model de user experience design, de structurare a conţinutului şi accesibilitate. Odată finalizată, soluţia va fi pusă la dispoziţia Autorităţii pentru Digitalizarea României care, alături de Code for Romania, se va ocupa de administrarea şi scalarea ei”, se arată în comunicatul citat.

Ulterior, acest instrument ar urma să fie disponibil gratuit pentru toate primăriile din România, a menţionat sursa citată. AGERPRES