Studenţii Universităţii Politehnice Bucureşti vor putea face practică în departamente ale Primăriei sectorului 6 ca urmare a unui parteneriat între cele două instituţii vizând proiecte educaţionale şi cultural-ştiinţifice, potrivit unui comunicat al autorităţii locale.

De asemenea, Primăria sectorului 6 va colabora cu UPB pentru organizarea de simpozioane şi congrese ştiinţifice. Universitatea Politehnica se obligă să acorde asistenţă didactică pentru proiectul „Şcoala Vocaţională” prin identificarea de aptitudini/talente pentru elevii din învăţământul secundar din sector şi prin îndrumarea lor către facultăţile ce permit dezvoltarea acestor aptitudini. Totodată, sprijină cadrele didactice în vederea derulării de proiecte educaţionale şi culturale.

Acordul de parteneriat a fost încheiat pentru o perioadă de patru ani, cu posibilitatea prelungirii. „Am considerat mereu parteneriatul cu Universitatea Politehnica un lucru necesar pentru sectorul 6. În urma discuţiilor cu membrii comunităţii am aflat cu bucurie că mulţi dintre tinerii din sector vor să urmeze drumul ştiinţelor exacte şi al ingineriei. Şcoala Vocaţională îi poate netezi fiecăruia dintre ei calea către o pregătire temeinică, la cele mai înalte standarde şi către o viaţă profesională de succes. De asemenea, pentru că practica este o componentă fundamentală a actului educaţional, Primăria sectorului 6 le va oferi studenţilor Universităţii Politehnice stagii de practică în cadrul instituţiei”, a declarat edilul acestei zone administrative, Rareş Mănescu. AGERPRES