Parteneriat între Primăria Satu Mare şi Federaţia Română de Fotbal

Conducerile Primăriei Municipiului Satu Mare şi Federaţiei Române de Fotbal (FRF) au pus bazele unui parteneriat privind realizarea unei baze sportive moderne, iar alături şi de Consiliul Judeţean Satu Mare a unui centru de pregătire pentru copiii talentaţi din mediul rural, informează un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, primarul Kereskenyi Gabor şi preşedintele CJ, Pataki Csaba, s-au întâlnit pe 9 mai cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, care a făcut o în vizită în nord-vestul ţării, aceştia stabilind încheierea unui parteneriat privind realizarea unei baze sportive care să cuprindă şi un teren de fotbal sintetic de dimensiuni oficiale. Realizarea terenului sintetic va fi finanţată de FRF, iar Primăria va asigura utilităţile.

“Am înfiinţat un fond de investiţii la nivelul FRF, astfel că avem resursele financiare necesare pentru realizarea investiţiei de la Satu Mare, imediat ce Primăria stabileşte locaţia”, a declarat Răzvan Burleanu.

Primarul Kereskenyi Gabor a propus baza sportivă Dinamo şi fostul stadion Unio, acesta din urma având însă situaţia juridică neclară, fiind încă în proprietatea Ministerului Educaţiei. Răzvan Burleanu a propus şi realizarea la Satu Mare a unui Centru de pregătire pentru copii din mediul rural, finanţat de FRF, care va funcţiona pe lângă Liceul cu Program Sportiv Satu Mare, municipalitatea finanţând cazarea micilor fotbalişti la internatele şcolare.

De asemenea, primarul Kereskenyi a prezentat proiectul Clubului Sportiv Municipal Olimpia, obiectivul fixat fiind ca în 2021, când se împlinesc 100 de ani de la înfiinţarea Olimpiei, clubul sătmărean să fie din nou în Liga 2. “Vizita la Satu Mare a preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, ne dă garanţia că noul proiect privind renaşterea fotbalului sătmărean este viabil”, a declarat Kereskenyi. AGERPRES