Primarul general, Nicuşor Dan, şi preşedintele filialei Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România (OAR), Emil Ivănescu, au semnat un parteneriat-cadru între cele două instituţii pentru creşterea calităţii arhitectural-urbanistice din Capitală.

„Vor fi organizate dezbateri şi concursuri de soluţii. Va fi urmărită îndeaproape calitatea arhitecturii. Se va pune accentul pe protejarea patrimoniului, pe regenerarea urbană, pe fiabilitatea proiectelor edilitare”, potrivit unui comunicat al OAR.

Municipalitatea şi OAR Bucureşti îşi doresc transparenţa, eficientizarea şi digitalizarea procedurilor de avizare. Nu în ultimul rând, arhitecţii şi arhitecţii stagiari au porţile deschise pentru a se implica în viaţa administrativă a oraşului.

„Bucureştiul are nevoie de o dezvoltare sustenabilă, care să reducă traficul, să reducă poluarea, să aducă grădiniţa, şcoala, parcul la o distanţă rezonabilă de fiecare locuinţă, care să dea clădiri şi spaţii publice de calitate, care să crească, pe scurt, calitatea vieţii. Arhitecţii şi urbaniştii sunt esenţiali în acest proces. Salut, de aceea, dorinţa de participare a OAR Bucureşti la construcţia noului Bucureşti şi parteneriatul pe care tocmai l-am semnat”, a declarat Nicuşor Dan.

Emil Ivănescu a precizat că parteneriatul semnat cu Municipalitatea este o garanţie a colaborării pentru o capitala europeană, modernă, incluzivă, atentă la calitatea mediului construit.

„Acordul reprezintă startul unor acţiuni comune ce au ca unic scop creşterea calităţii vieţii bucureştenilor printr-o arhitectură valoroasă, prin respectarea patrimoniului, a spaţiului public, printr-un cadru urbanistic coerent şi corect, prin eficientizarea şi digitalizarea cadrului procedural”, a adăugat Emil Ivănescu. AGERPRES