Trei unităţi administrativ-teritoriale vor intra într-un parteneriat pentru realizarea Centurii de Est a municipiului Câmpina, printre obiectivele generale ale acestui proiect fiind şi crearea unei legături cu viitoarea variantă ocolitoare Băneşti-Valea Doftanei, care va putea fi folosită ca alternativă la DN 1.
Consilierii judeţeni au aprobat, într-o şedinţă extraordinară, încheierea unui acord de parteneriat între judeţul Prahova, municipiul Câmpina şi comuna Băneşti în vederea realizării obiectivului de investiţii „Centura de Est a municipiului Câmpina”.
„Obiectivele generale ale proiectului preconizate a fi atinse prin realizarea investiţiei sunt: creşterea mobilităţii urbane, scăderea componentei de CO2, accesul rapid către zonele industriale, rezultatele fiind crearea unui beneficiu real pentru o comunitate cu o populaţie mai mare de 35.000 de locuitori, pentru locuitorii din localităţile limitrofe care îşi desfăşoară activitatea la operatori economici, instituţii publice, dar şi pentru elevii din zonele rurale care învaţă la unităţile de învăţământ din municipiul Câmpina, legătura cu varianta ocolitoare Băneşti-Valea Doftanei, ce va constitui un drum judeţean strategic pentru economia judeţeană şi naţională, pentru traficul existent şi de perspectivă, decongestionând traficul de pe drumurile naţionale DN 1 şi DN 1A”, se arată în documentele aferente proiectului.
Conform unui proiect aprobat în decembrie de CJ Prahova, varianta ocolitoare Băneşti – Valea Doftanei porneşte din drumul naţional DN 1 (E 60) şi trece prin Câmpina şi comunele Băneşti, Telega, Brebu, Şotrile, Valea Doftanei, iar apoi se intersectează cu DJ 102 I.
Varianta ocolitoare are o lungime totală de aproximativ 35,8 kilometri, din care aproximativ 16 kilometri va fi drum nou.
„Traseul Variantei Ocolitoare Băneşti – Valea Doftanei va putea fi folosit ca o alternativă a drumului Naţional DN 1 pentru a ajunge la Braşov. Tronsonul care face obiectul documentaţiei se finalizează la intersecţia cu drumul judeţean DJ 102 I, tronson ce traversează munţii Baiului (Gârbova) prin pasul Predeţul (altitudine 1.285) şi face legătura cu judeţul Braşov”, mai arată sursa citată. AGERPRES