Profitul din activitatea celor patru parcuri industriale din judet l-a determinat pe unicul actionar, Consiliul Judetean Prahova, sa ia decizia de extindere a acestora.
Parcurile industriale sunt amplasate in Plopeni, Valenii de Munte, Brazi si Ploiesti. Cel mai mare parc industrial este SC „Ploiesti Industrial Parc” SA, care ocupa o suprafata de aproape 150 de hectare si a obtinut, la sfarsitul anului trecut, un profit de peste opt milioane de lei. In acest parc industrial isi desfasoara activitatea peste 20 de societati comerciale, care au oferit aproximativ 4.000 de locuri de munca. Printre societatile importante existente in parcul industrial se afla firma japoneza YAZAKI Romania, care executa cablaje auto, si firma americana Johnson Controls Romania, specializata in interioare auto.

”La Parcul Industrial Brazi se lucreaza pentru extindere, pentru a fuziona cu Parcul Industrial Ploiesti. Demolarile si lucrarile de pregatire a terenului vor fi incheiate pana in octombrie”, a afirmat Florin Anghel, presedintele CJ Prahova.
In paralel cu fuziunea de la Brazi, Parcul Industrial Ploiesti se va extinde prin deschiderea mai multor puncte de lucru in localitati din judet. Se estimeaza ca, pana la sfarsitul acestui an, vor lucra in Parcul Industrial Ploiesti aproximativ 7.000 de persoane. Valoarea investitiilor se va ridica, pana in 2008, la aproape 300 de milioane de euro.