Agenţia de Dezvoltare Locală (ADL) Oradea SA va prelua în administrare parcurile industriale din judeţul Bihor, a anunţat primarul municipiului Oradea, Florin Birta.

Conducerea Consiliului Judeţean Bihor din mandatul anterior a început demersurile pentru înfiinţarea a trei parcuri industriale în judeţ. Două dintre ele, cele din Tileagd şi Săcueni, au primit titlurile de parc industrial, nu şi cel de al treilea, din comuna Tămăşeu.

Birta a precizat că mai întâi se va lua în administrare terenul de la cele trei parcuri din judeţ, respectiv 109.000 de metri pătraţi la Tileagd, 50.000 de metri pătraţi la Săcueni şi 68.000 de metri pătraţi la Tămăşeu. După ce se vor prelua în administrare aceste terenuri de la societatea Parcuri Industriale Bihor, se vor adresa Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei pentru a transfera titlurile de parc industrial de la Parcuri Industriale Bihor la Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea.

Potrivit edilului, se vor transfera titlurile de parc industrial de la Tileagd şi Săcueni, urmând ca cel pentru parcul din comuna Tămăşeu să fie emis direct pe ADL Oradea.

„Consider că este o soluţie bună deoarece colegii noştri de la ADL au dovedit că au  experienţă, profesionalism şi sunt dedicaţi. Acest lucru poate fi demonstrat şi prin cifrele pe care le avem: 410 milioane de euro investiţii private în parcurile industriale din Oradea, peste 8.500 de locuri de muncă în acestea şi peste 104 companii rezidente. Şi cred că vor face aceeaşi treabă la fel de bună şi în judeţul Bihor”, a subliniat primarul.

ADL Oradea SA este o companie publică al cărei acţionar majoritar este Primăria Oradea. Principalele sale activităţi sunt administrarea parcurilor industriale din oraş şi atragerea de investitori. De asemenea, asigură legătura între investitorii privaţi şi instituţiile de învăţământ şi sprijină investitorii străini şi locali în relaţia cu instituţiile publice. AGERPRES