Parcuri iluminate cu panouri fotovoltaice la Suceava

panou fotovoltaic.jpgPrimarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat presei, miercuri, că doreşte să implementeze în oraş sistemul de iluminat pe bază de panouri fotovoltaice, până în prezent fiind în reabilitare două parcuri, cu bani proveniţi de la Fondul de Mediu.

”La cele două parcuri reabilitate cu bani de la Administraţia Fondurilor de Mediu vor fi montaţi stâlpi cu panouri fotovoltaice, lămpile acestora urmând să funcţioneze în sistem mixt, fiind alimentate atât de la reţeaua de energie electrică, cât şi cu ajutorul panourilor. Ne-am dori să extindem acest tip de iluminat public în municipiul Suceava, dar preţul destul de ridicat al panourilor de acest fel ne face să ne axăm, deocamdată, doar pe parcuri”, a precizat primarul.

El a adăugat că, în acest fel, se doreşte implementarea pe raza municipiului reşedinţă de judeţ a unui sistem de iluminat public cât mai eficient şi economic.
În prezent, în municipiul Suceava se derulează un proiect ce vizează îmbunătăţirea sistemului de iluminat public de pe principala arteră de circulaţie din oraş, încercându-se identificarea unor soluţii pentru a se asigura finanţarea necesară şi pentru alte străzi mari.

Potrivit primarului, un alt obiectiv important este modificarea iluminatului pe timp de noapte în parcurile din oraş. Două dintre aceste locuri au intrat, deja, în reabilitare în Parcul Universităţii, precum şi cel care se amenajează în intersecţia situată vizavi de Direcţia Agricolă Suceava. În aceste două zone vor funcţiona câte 24, respectiv 15 stâlpi cu panouri fotovoltaice. AGERPRES