Parcul “Constantin Stere” din Ploieşti va fi reamenajat de către Primărie

Principalul loc de agrement al ploieştenilor, Parcul “Constantin Stere”, va fi reamenajat, Primăria alocând în acest sens 3,68 milioane de lei din bugetul pe acest an. Vor fi reamenajate căile de acces, aleile, locurile de joacă şi o parte dintre spaţiile destinate animalelor din grădina zoologică şi adăposturile pentru câini din acest parc.

Consilierii municipali au decis să aloce cea mai mare sumă, de aproximativ 1,2 milioane de lei, pentru proiectarea şi asfaltarea aleilor pietonale din parc şi din grădina zoo, în vederea creşterii confortului pentru vizitatorii.

Pentru proiectarea şi execuţia locurilor de joacă pentru copii s-a alocat suma de 155.000 lei, având în vedere faptul că parcul de agrement este vizitat mai ales de copii, iar parcul şi plaja din jurul lacului reprezintă un punct de atracţie pentru aceştia, impunându-se necesitatea ca echipamentele de joacă să ţină cont de normele şi legislaţia naţională şi a UE. De asemenea, vor fi alocaţi 380.000 lei pentru amenajarea unor căsuţe din lemn, ţinând cont că în anii trecuţi agenţii economici care au încheiat convenţii de folosire a terenului în scopuri comerciale şi-au desfăşurat activitatea în spaţii confecţionate din diferite materiale şi de diferite dimensiuni şi de aceea se impune achiziţionarea unor căsuţe standard.

Pentru grădina zoo aflată în incinta parcului sunt alocaţi 300.000 lei pentru reţeaua de alimentare cu apă, ţinând cont de faptul că vechea reţea are o vechime de peste 40 ani, fiind construită din segmente de azbociment şi ţevi metalice în stadiu de corodare avansată. De asemenea, se alocă 320.000 lei pentru extinderea reţelei de gaze, veche de peste 40 de ani, în prezent fiind subdimensionată faţă de necesităţi. Alţi 75.000 lei se vor aloca pentru extinderea şi înlocuirea reţelei de iluminat din grădina zoo, pentru că stâlpii şi corpurile de iluminat nu mai corespund din punct de vedere tehnic şi estetic.

Pentru adăpostul de câini din parc, municipalitatea a alocat 250.000 lei pentru a asigura condiţiile cerute în Legea 9/2008 privind protecţia animalelor. Se are în vedere construirea a două noi padocuri, ţinând cont că în Ploieşti a crescut numărul câinilor comunitari iar capacitatea actualelor spaţii, de aproximativ 500 de locuri, este insuficientă.

Singura propunere de amenajare a parcului care a fost respinsă de consilierii municipali a fost cea de amplasare a unui proiector cinematografic cu ecran în zona teatrului de vară, în valoare de 100.000 lei. Consilierii au refuzat să aloce suma solicitată, din bugetul pe acest an, considerând prea mari costurile achiziţionării acestui aparat.

Parcul “Constantin Stere”’ este vizitat anual de aproximativ 250.000 de ploieşteni, dar şi de turişti care vor să se relaxeze. Conducerea parcului consideră că reamenajarea acestuia va spori interesul vizitatorilor, având în vedere şi unicitatea lui în judeţul Prahova, având o suprafaţă de peste 100 de hectare, din care 1,8 hectare sunt ocupate de lacul pentru agrement. AGERPRES