Spaţiile de depozitare şi de birouri din cadrul Parcului agroindustrial TransAgropolis au fost ocupate în proporţie de 70%, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa.

Potrivit sursei citate, în aceste condiţii CJ Iaşi nu mai riscă să piardă finanţarea iniţială a proiectului, în valoare de 2,8 milioane de euro. În plus, Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră (BRCT) va vira, în cel mai scurt timp, şi ultima tranşă de 7000.000 de euro alocată acestui proiect.

Maricel Popa a anunţat, totodată, că pe 21 aprilie vor fi organizate noi licitaţii cu strigare pentru închirierea unor celule de depozitare, precum şi a unor spaţii comerciale şi pentru birouri de la TransAgropolis. Vor fi scoase la licitaţie două celule de depozitare şi 16 de spaţii comerciale şi pentru birouri, până în prezent fiind înscrişi opt solicitanţi.

„TransAgropolis a intrat pe linie dreaptă. Sper că la următoarea licitaţie să ocupăm în totalitate spaţiile de depozitare cu temperatură controlată. Vom mai închiria cu siguranţă şi din celelalte spaţii pentru birouri. Pentru a eficientiza zona TransAgropolis, săptămâna viitoare va fi semnat primul cluster pentru agricultură, unde îi vom avea ca parteneri pe cei de la Universitatea Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, şi Consiliul Local Leţcani. Ne dorim ca în doi an să creştem şi să fim daţi ca exemplu de bune practici”, a declarat Maricel Popa. AGERPRES