Parcarea rămâne o problemă constantă în orașele mari. Chiar și acolo unde taxele sunt uriașe, locurile sunt destul de puține. Și e nevoie de timp pierdut și carburant consumat pentru a găsi un loc de parcare la orele de vârf. Cum ar fi, însă, dacă mașina ta ar avea informații despre un loc de parcare proaspăt eliberat? Cum ar fi dacă sistemul de navigație ar indica o priză de încărcare liberă pentru mașina ta electrică?

Aceste idei sunt fezabile și pot fi implementate cu ajutorul unei administrații publice orientate către digitalizare. Există soluții de infrastructură menite să conecteze parcările sau punctele de încărcare pentru mașini electrice. Însă, e nevoie și de mașini suficient de avansate tehnologic pentru a primi aceste informații și pentru a le prelucra.

Nissan testează deja o tehnologie care te ajută sa primești constant informații din trafic, menite să te ajute să eviți zonele aglomerate și, implicit să te ajute să găsești mai ușor un loc de parcare. Tehnologia nu se va opri aici și va explora constant aceste posibilități de informare.

Mai mult, Nissan își condimentează interioarele cu tehnologie de ultimă generație, bazată nu doar pe ecrane generoase, ci și pe funcționalitate. Prima dovadă în acest sens este faptul că ergonomia climatizării a fost păstrată separat de ecranele sistemului multimedia. Pentru că o operare intuitivă are nevoie de butoane sau de zone tactile separate, Nissan X-Trail și Nissan Ariya aplică această filosofie foarte bine.

Apoi, pentru a ușura accesul șoferului la informații, Nissan a acordat o mare atenție sistemului Head-Up Display. Acesta proiectează pe parbriz, la baza acestuia, pe o suprafață uriașă, de 10,8 inch, informații utile, care au legătură cu navigația, viteza de rulare sau semnele de circulație. Totul este color și are o acuratețe deosebită.

Aceeași idee de funcționalitate a fost aplicată și ecranului din spatele volanului. Are o dimensiune de 12,3 inch și poate fi operat foarte ușor, cu ajutorul butoanelor de pe volan. Este printre cele mai facile și intuitive sisteme din segment. Nu în ultimul rând, în centrul planșei de bord, există un alt ecran de 12,3 inch, care deservește sistemul multimedia. Acesta are un meniu bine structurat, care poate fi personalizat ușor prin adăugarea de noi ferestre sau scurtături, cum ar fi vremea în timp real sau asistentul vocal Alexa. Acesta din urmă poate recunoaște o mulțime de comenzi vocale.

Pachetul de opțiuni este desăvârșit cu dotări esențiale, cum ar fi climatizarea pe trei zone (și pentru pasagerii spate), volanul și scaunele încălzite, conexiunea Apple CarPlay și Android Auto și navigația cu informații din trafic.