Parcare supraterana cu 370 de locuri, inaugurata la Pitesti

O parcare supraterana cu 370 de locuri, a carei constructie a costat 10 milioane de lei, a fost inaugurata marti in zona centrala a municipiului Pitesti.

Primarul municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, a afirmat, la inaugurare, ca noua investitie, care a fost realizata in doi ani, va rezolva partial lipsa locurilor de parcare din zona centrala a orasului. Parcarea, construita pe trei nivele, are doua fluxuri de intrare pentru autoturisme, dinspre bulevardele I. C. Bratianu si Republicii si un singur flux de iesire, spre bulevardul I. C. Bratianu. In plus, exista si trei zone de acces pietonal.

Sistemul de iluminare functioneaza pe baza de senzori de miscare, iar supravegherea video a perimetrului se face 24 de ore din 24. Parcarea este prevazuta si cu grupuri sanitare. Autoritatile locale au anuntat ca, in prima luna, accesul tuturor autoturismelor va fi gratuit, urmand ca apoi sa se taxeze cu 1 leu ora de parcare si cu 4 lei ziua de parcare. Pentru locatarii blocurilor din apropiere va fi asigurat cate un loc de parcare gratuit, iar firmele interesate ar putea beneficia de abonamente pentru autoturismele salariatilor. AGERPRES