ontanu_neculai_.jpgO parcare supraetajată cu 3 nivele va fi construită în zona Stadionului Naţional ‘Lia Manoliu’. Primarul sectorului 2 Neculai Onţanu a semnat vineri certificatul de urbanism pentru realizarea parcării, care va avea o capacitate de 1300 de locuri şi un teren de fotbal pe terasă.
Investiţia se va realiza în cadrul Complexului Sportiv şi va asigura locurile de parcare pentru fluxurile importante de vizitatori din timpul evenimentelor sportive de pe stadion, dar şi pentru
locuitorii cartierului Vatra Luminoasă, care vor putea să folosească parcarea pentru autovehiculele proprietate personală în restul timpului.

Proiectul va fi realizat pe o suprafaţă teren de 10.800 m.p. şi va avea 3 etaje destinate parcărilor, rampe carosabile, patru nuclee de circulaţie verticală cu scări şi lifturi. Terasa – un teren de fotbal cu dimensiunea de 45 m x 90 m cu suprafaţă de joc din tartan va avea posibilităţi de divizare în 4 terenuri multifuncţionale: minifotbal, handbal, basket, tenis + 2 terenuri de baschet independente, iar spaţiul rămas de circa 3300 m.p. va conţine accesul carosabil, alei pietonale şi spaţiu verde amenajat peisagistic cu gazon, vegetaţie mică şi medie.


Circulaţia pe verticală a autovehiculelor se va face prin 2 rampe drepte cu dublu sens şi lăţime de 6 m., iar a pietonilor prin 4 noduri, fiecare grupând o scară şi un lift de persoane. Terenurile de sport vor fi dotate cu câte 2 porţi de handbal, 2 panouri de basket, un fileu şi stâlpi pentru tenis de câmp, vor fi împrejmuite cu gard de plasă metalică cu o înălţime de 4 m, iar în spatele porţilor cu garduri de 6 m. AGERPRES