Un parc suspendat cu o suprafaţă de 4.381 metri pătraţi şi o parcare auto cu aproape 400 de locuri se vor construi în zona Panait Cerna din sectorul 3, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la peste 4,6 milioane euro, potrivit unei hotărâri adoptate luni de consilierii locali.

Consiliul Local al Sectorului 3 a aprobat, luni, în şedinţă, indicatorii tehnico-economici pentru realizarea acestor obiective. Parcarea acoperită urmează să fie realizată pe trei tronsoane, accesul va fi asigurat cu opt scări şi un lift de capacitate 1.000 kilograme pentru persoanele cu dizabilităţi.

Construcţia se va realiza pe o structură solidă compusă din grinzi, stâlpi şi planşee de beton armat, pardoselile fiind din beton acoperite cu covor asfaltic pentru parcări.
Terasa urmează să fie amenajată ca o grădină şi compusă dintr-un strat de pământ vegetal gros de 40 de centimetri, iar aleile de acces vor fi din beton placate cu piatră naturală. Parcul suspendat, aflat deasupra parcării auto, va avea spaţii verzi în care se vor amplasa bănci, stâlpi de iluminat, arbuşti şi pomişori în ghivece. Tot obiectivul va avea un sistem de supraveghere video.

Parcajul şi zona de agrement din zona Panait Cerna va fi adiacent blocurilor M7-M14 din apropiere. Durata de realizare a acestei investiţii este estimată la nouă luni. AGERPRES