La periferia municipiului Baia Mare va fi construit unul dintre cele mai mari parcuri industriale din nord-vestul ţării, în urma unei asocieri dintre administraţia locală şi Asociaţia de Dezvoltare Intracomunitară Zona Metropolitană Baia Mare, la care ar putea adera entităţi publice şi private din comunele învecinate.

„Administraţia municipiului Baia Mare a avut mai multe runde de discuţii cu proprietarii unor companii româneşti şi străine care activează în zona industrială sud a oraşului, în perspectiva unei asocieri pentru a construi un parc industrial pe o suprafaţa totală de aproape 1.000 ha. În calcul a fost luată în vedere şi participarea comunelor Groşi, Dumbrăviţa şi Recea, localităţi învecinate cât şi a oraşului Tăuţii Măgherăuş unde activează mai multe companii cu capital românesc şi străin, dar şi aeroportul internaţional Baia Mare. În prima etapă de funcţionare, parcul ar putea funcţiona pe aproximativ 400 ha, având posibilitate să se extindă treptat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Baia Mare, Dan Coardă.

Consiliul Local Baia Mare şi-a dat acordul la ultima şedinţă pentru alocarea sumelor necesare realizării studiului de fezabilitate. Zona industrială Baia Mare sud se află în apropierea căii ferate Baia Mare-Cluj, a DN 1C şi a aeroportului internaţional. Pe platformă funcţionează o firmă locală cu peste 3.000 de angajaţi care produce mobilier pentru compania Ikea şi are în vedere extinderea activităţilor prin construcţia unor noi hale de producţie şi depozitare. În vecinătatea firmei, funcţionează producătorul de mobilă italian Italsofa, compania Maravet, Fabrica de biscuiţi „Romdil” şi trei supermarketuri. AGERPRES