Consiliul local Lugoj va concesiona un teren cu suprafata de 61 hectare pentru amenajarea unei zone industriale in localitate, au declarat surse din primaria Lugoj.
Lucrarile sunt preconizate sa inceapa in luna ianuarie a anului viitor. Proiectul se afla in stadiul obtinerii autorizatiilor de mediu, urmand ca in luna decembrie sa fie supus aprobarii consiliului judetean. Autoritatile locale au primit deja cereri de la 14 firme pentru suprafete de teren cuprinse intre un hectar si cinci hectare in noul parc industrial, au precizat sursele citate.

Parcul industrial reprezinta o suprafata delimitata de teren de minimum zece hectare, cu acces la un drum national sau european si racordat la retelele de utilitati. Parcul este administrat de o firma iar pe suprafata sa isi desfasoara activitatea alte companii, sprijinite de stat prin facilitati fiscale si alocatii bugetare.

In luna august a acestui an, Guvernul a anuntat ca va promova o noua legislatie privind parcurile industriale, care va mentine majoritatea facilitatilor fiscale acordate, ajutoarele urmand insa sa fie retrase daca firmele beneficiare nu vor realiza investitiile asumate.

Conform noii legislatii pe care Executivul o va promova in perioada imediat urmatoare, titlul de parc industrial va fi atribuit doar daca societatea-administrator demonstreaza in studiul de fezabilitate ca in perimetrul respectiv vor fi realizate investitii in infrastructura, utilitati si constructii.