panasonic_logo.jpgTehnologia 3D a luat avânt în ultima perioadă datorită interesului manifestat de public, dar și a progreselor înregistrate în domeniu. Panasonic este în acest moment furnizorul de soluții complete pentru tehnologia 3D, fiind singurul producător de pe piață care oferă atât produse pentru redarea, cât și pentru producerea conținutului 3D.

Panasonic a început „aventura 3D” prin lansarea în luna aprilie, în premieră, pe piața din România a plasmelor 3D Full HD. Bazate pe tehnologia 3D Full HD, noile televizoare și Blu- ray playere 3D Full HD Panasonic oferă consumatorilor cel mai bogat spectacol vizual din toate timpurile. Sistemul Panasonic 3D Full HD este format dintr-o plasmă NeoPDP VIERA VT20, două perechi de ochelari Panasonic 3D Active Shutter Lens Eyewear şi un player Panasonic Blu-ray 3D.

Pentru a promova tehnologia 3D în rândul românilor, Panasonic România a început încă din luna mai să ofere şansa publicului larg de a viziona conţinut 3D în mai multe magazine din Capitală. Totodată, compania a transmis live 3D turneul de tenis Roland Garros în șapte locaţii din Capitală şi din Oradea. Peste 100000 de români au urmărit atunci imagini 3D ale meciurilor disputate în cadrul prestigiosului turneu de tenis.

Eforturile companiei de a populariza noua tehnologie nu s-au oprit aici: camerele video profesionale Panasonic 3D Full HD au filmat 3D, în premieră, meciul de fotbal dintre Steaua București și Universitatea Craiova, din sezonul trecut, și meciul de rugby dintre Steaua București și Farul Constanța. Jucătorii și întreg staff-ul echipelor au avut apoi ocazia de a urmări pe sistemul 3D Full HD de la Panasonic imaginile înregistrate cu ajutorul camerei profesionale și s-au declarat încântați de ceea ce au văzut.

Modelul AG-3DA1 Panasonic este prima cameră 3D Full-HD din lume, destinată profesioniștilor din domeniu. Cu o greutate sub 3 kg, modelul AG-3DA1 vine echipat cu un obiectiv dual şi doi senzori 3-MOS de 1/4.1-inch cu rezoluţie full de 1920 x 1080 şi 2.07-megapixeli.

Panasonic s-a gândit și la consumatorii obișnuiți care își doresc să înregistreze singuri conținut 3D, pe care să îl vizioneze apoi pe plasmele 3D, așa că a lansat, în premieră mondială, prima cameră video 3D pentru amatori și primul aparat foto în sistem 3D.

Camera video 3D HDC-SDT750 permite chiar şi amatorilor să înregistreze imagini 3D prin simpla ataşare a obiectivului 3D dedicat. Chiar şi fără obiectivul 3D, acest model inovator oferă utilizatorului posibilitatea de a obţine înregistrări video de calitate Full HD, datorită ultimelor tehnologii pe care le încorporează. Camera va fi disponibilă în magazine începând cu 20 august, mai întâi în Japonia şi apoi în alte ţări, din toamna acestui an.

Avansatul model SDT750, bazat pe sistemul 3MOS, permite utilizatorilor obişnuiţi să creeze singuri propriile filme 3D, ceea ce până nu demult era doar apanajul profesioniştilor. În combinaţie cu un televizor cu plasmă VIERA 3D şi un player/recorder Blu-ray DiscTM, camera SDT750 face posibilă păstrarea şi vizionarea oricând a unor amintiri preţioase.

Panasonic a reuşit de asemenea să dezvolte primul obiectiv 3D din lume cu sistem de lentile duale interschimbabile ce va fi încorporat în camerele LUMIX G Micro System. Noua tehnologie va face posibilă fotografierea la calitate 3D, primele camere ce vor încorpora acest obiectiv urmând a fi lansate până la finalul acestui an, adăugând astfel artei fotografiei o nouă dimensiune.

Noul obiectiv 3D de la Panasonic pentru LUMIX G Micro System este format din două sisteme optice. Acestea vor crea imagini duale pentru ochiul stâng şi ochiul drept, ce vor trece apoi prin sistemul de procesare a imaginii 3D, fiind generate în final fotografiile 3D.

Acest nou obiectiv 3D compact cu lentile interschimbabile este uşor de manevrat şi, odată montat pe o cameră, nu necesită o structură specială pentru fotografierea în sistem 3D.Obiectivul înregistrează imagini 3D fără distorsiune şi fără întârziere între cele pentru ochiul stâng şi cele pentru ochiul drept, chiar dacă subiectul aflat în cadru este în mişcare.

Imaginile 3D surprinse cu acest obiectiv, chiar şi portretele sau fotografiile capturate de aproape, sunt uşor de vizionat pe televizoare 3D VIERA şi nu obosesc ochii.

Panasonic a fost pionierul industriei electronice şi prima companie care a adus adevărata experienţă 3D în locuinţele consumatorilor casnici şi este decisă să continue să fie un deschizător de drumuri și un nume de referință în ce privește tehnologia 3D.