Institutul Național de Administrație (INA) organizează, cu sprijinul Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din Camera Deputaților, INAEXPO – Hub pentru inovare și dezvoltare în administrație, eveniment care va avea loc în data de 7 noiembrie 2022, la Palatul Parlamentului.

Pornind de la rolul Institutului Național de Administrație – acela de a eficientiza administrația publică prin profesionalizarea personalului din administrația publică centrală și locală și ținând cont de temele și provocările prioritare și actuale identificate la nivel european și național, dezvoltăm un concept nou de eveniment la nivelul administrației publice românești, platformă de cunoaștere și dialog, care își propune facilitarea comunicării informațiilor și cunoștințelor în domeniul administrației publice, precum și promovarea inovării în acest sector.

Aducem la masa discuțiilor personalități din administrația publică, mediul academic, neguvernamental și privat, decidenți pentru a identifica soluții de îmbunătățire a serviciilor oferite cetățenilor. Urmărim identificarea competențelor necesare unei administrații publice proactive și optimizarea modului de răspuns al acesteia în contexte diverse.

Președintele INA, domnul Alexandru-Mihai GHIGIU: „În centrul preocupărilor noastre se află cetățenii și, prin toate demersurile privind profesionalizarea resurselor umane din sectorul public, acționăm astfel încât să contribuim la o administrație publică orientată către performanță și rezultate. Am convingerea că INAEXPO va fi un hub de idei și bune practici pe două teme actuale, digital și verde, un forum care vizează modernizarea și transformarea instituțională.”

Informații referitoare la agenda INAEXPO, temele abordate și invitații care vor avea intervenții, sunt disponibile pe pagina dedicată evenimentului: https://ina.gov.ro/inaexpo/.