georgescu_eugen.jpgCladirea palatului administrativ din Craiova, in care isi desfasoara activitatea Prefectura si Consiliul Judetean Dolj, ar putea fi reabilitata prin Programul Operational Regional (POR).

Prefectul judetului Dolj, Eugen Georgescu, a declarat, vineri, ca la nivelul institutiei pe care o conduce s-a demarat procedura de accesare a unui proiect pentru reabilitarea palatului administrativ, care este cladire de patrimoniu.

“Am inceput sa desfasuram procedura pentru depunerea unui proiect de reabilitare prin fonduri nerambursabile a cladirii palatului administrativ. Vom depune proiectul in cadrul POR, axa 5, care se refera la dezvoltare durabila si promovarea turismului, domeniul 5.1 – restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural. Aceasta cladire este in proprietatea Prefecturii Dolj, este monument istoric si se afla intr-o stare avansata de degradare, iar din acest motiv am derulat actiunea de expertizare”, a declarat prefectul judetului Dolj.

Acesta a mai afirmat ca Prefectura Dolj a trimis o adresa Consiliului Judetean prin care solicita ca respectiva institutie sa accepte sa devina partener in acest proiect. Pentru cofinantarea de 2% pe care trebuie sa o aiba institutiile care aplica pentru astfel de proiecte, Prefectura Dolj a solicitat aprobarea Ministerului Administratiei si Internelor. Georgescu sustine ca Prefectura Dolj deja a inceput demersurile pentru efectuarea, de catre specialisti, a cadastrului, expertizei tehnice, auditului energetic, studiilor geotehnice si a analizei de impact, documente necesare depunerii proiectului. AGERPRES