Orasul vasluian Negresti, in colaps financiar

Primaria orasului Negresti a ramas de la inceputul acestei saptamani fara niciun leu in cont.
Potrivit primarului orasului Negresti, Ioan Cozma, formula de distribuie a banilor catre unitatile administrativ-teritoriale nu este una multumitoare, motiv pentru care edilul a avut o intrevedere cu prefectul judetului, cu presedintele Consiliului Judetean si cu directorul general al Directiei Generale de Finante.

“Banii pe care orasul Negresti i-a primit au ajuns, pana acum, abia pentru salarii, si asta fiindca am folosit deja banii aferenti trimestrelor III si IV. Nu am reusit nici sa platim impozitele la stat pentru lefurile angajatilor. In conditiile in care orasul a primit anul trecut 3.000.000 de lei, anul acesta ni s-au repartizat doar 300.000 de lei. Daca nu se gaseste o solutie suntem in situatia de a inchide primaria. Suntem intr-un moment de mare criza, nu sunt bani pentru scoli, pentru spitale, pentru activitatea de protectie sociala. De luna aceasta, nu mai avem nici bani de salarii. Nu avem solutii, lumea este saraca, din taxe si impozite locale strangem bani cat sa platim telefoanele intr-o luna”, a declarat primarul Ioan Cozma.

De cealalta parte, prefectul judetului, Ioan Zahara, spune ca Primaria Negresti trebuie sa vina cu proiecte care sa atraga fonduri in zona. “Primaria trebuie sa caute si singura resurse financiare. In primul rand, trebuie sa incerce sa reduca din cheltuieli si apoi sa gaseasca solutii pentru atragerea de fonduri. Noi vom incerca sa-i sprijinim cat putem, dar interesul major trebuie sa fie al lor”, a declarat prefectul Ioan Zaharia.