Primarul orasului nemtean Roznov, Ionel Ciubotaru, a initiat mai multe proiecte menite sa dezvolte si sa aduca comunitatea la standarde cit mai inalte. Proiectele vizeaza infrastructura administrativa si cea privind drumurile si podurile.
Cele mai importante activitati economice locale se desfasoara in domeniile de prelucrare a lemnului, comert, productie de mobilier, confectii, prestari servicii.

Primaria orasului Roznov a primit bani pentru un proiect privind „Infrastructura din mediul rural si zonele periurbane”. „Din cele 700 de proiecte finantate in prima faza in 2007, Roznovul a cistigat cu realizarea a doua poduri peste riul Cracau, in satul Slobozia, in punctele Burlacu si Julfa. Proiectul este in valoare de 27 de miliarde de lei vechi”, a precizat primarul Ionel Ciubotaru. Pentru inceperea lucrarilor, s-au primit 1.300 de miliarde lei vechi.

Problema salubrizarii, una destul de importanta, va fi rezolvata printr-un proiect comun, un parteneriat incheiat intre primaria Roznov si primariile comunelor Rediu si Piatra Soimului. Proiectul intitulat „Statie de transfer gunoi menajer+Statie de colectare a deseurilor” se deruleaza prin programul PHARE-CES 2006. Investitia va costa 680.000 de euro si se deruleaza pe parcursul a 20 de luni, incepind din decembrie 2007. „Este cea mai importanta problema cu care ne confruntam. Deja am facut prima cerere de finantare, urmeaza sa primim sumele, proiectul tehnic si licitatia pentru executarea lucrarilor. Proiectul contine o statie de transfer gunoi si o groapa ecologica. E cel mai benefic proiect pentru zona Roznov pentru ca reusim sa rezolvam problema deseurilor menajere”, a declarat primarul Ionel Ciubotaru.

Proiectul are studiul de fezabilitate si se afla in faza de realizare a planului tehnic. „Urmeaza depunerea documentatiei. Sursele de finantare vin de la Fondul de Mediu, 80 la suta, si 20 la suta Primaria Roznov. Daca vom realiza acest proiect, inseamna ca pe intreg teritoriul orasului si a satelor apartinatoare Slobozia si Chintinici va fi apa potabila si canalizare