Zona centrală a oraşului Ocna Sibiului, inclusiv Centrul Cultural, va fi modernizată, în următorii trei ani, cu fonduri europene printr-un proiect în valoare de aproape 9,5 milioane de lei, semnat pe 28 mai, la Alba Iulia, de către primarul George-Claudiu Predescu şi directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Simion Creţu.

„Prin proiectul ‘Extindere, reabilitare, dotare Centru Cultural şi îmbunătăţirea spaţiilor publice urbane’ se atrag fonduri europene nerambursabile în oraşul recunoscut pentru calitatea curelor saline. Astfel se finanţează modernizarea zonei centrale a oraşului, a unor obiective ce se regăsesc menţionate în cadrul Strategiei Locale de Dezvoltare Durabilă, în cadrul căreia s-au stabilit investiţii în infrastructura cultural-recreativă şi îmbunătăţirea spaţiilor publice urbane. (…). Lucrările se vor finaliza peste trei ani, în mai 2022”, arată sursa citată.

Prin extinderea, reabilitarea şi dotarea Centrului cultural şi prin îmbunătăţirea spaţiilor stradale publice, Ocna Sibiului îşi propune să devină, arată comunicatul menţionat, un motor al dezvoltării locale şi zonale şi va constitui un exemplu de bune practici pentru staţiunile turistice. Pe de altă parte, beneficiarul urmăreşte realizarea complementarităţii şi integralităţii proiectului prin reabilitarea infrastructurii rutiere din zona Centrului Cultural, asigurând accesul localnicilor, turiştilor şi artiştilor participanţi la evenimentele culturale. De asemenea, străzile prevăzute a fi reabilitate fac legătura între două părţi ale oraşului, modernizarea lor asigurând fluiditatea transportului tuturor categoriilor de cetăţeni.

Pentru componenta referitoare la modernizarea şi reabilitarea Centrului Cultural existent se va reamenaja integral sala de spectacole, urmând să fie peste 270 locuri. Va fi redefinit foaierul de primire, cu posibilitate de organizare evenimente de anverguri diferite, urmând a fi realizate şi o sală de activităţi pentru copii şi tineret, birouri, dar şi un lift de persoane, inclusiv pentru cele cu dizabilităţi. În clădirea existentă se vor amenaja spaţii expoziţionale la parter, precum şi o mediatecă şi o sală de lectură la etaj.

A doua componentă a proiectului se adresează unor sectoare de drum amplasate în intravilanul oraşului Ocna Sibiului, fiind vorba mai exact de străzile Băilor, Avram Iancu, De Mijloc şi Piaţa Traian.

Bugetul întregului proiect este de peste 9,4 milioane de lei, din care peste 8,2 milioane de lei, adică mai mult de 1,77 milioane de euro, sunt fonduri nerambursabile, restul provenind din contribuţia beneficiarului. AGERPRES