Oraşul de Jos din Sibiu va fi modernizat cu fonduri europene

O parte din zona veche a municipiului Sibiu, cunoscută sub numele de Oraşul de Jos, va fi modernizată cu fonduri europene (14,86 milioane de euro), pe care primarul Klaus Iohannis speră să le obţină de la ADR Centru, printr-un plan integrat de dezvoltare urbană, se arată într-un comunicat transmis marţi de primărie.

Municipiul Sibiu a reuşit să îşi modernizeze mai ales centrul istoric din Oraşul de Sus, însă vechea zonă a breslelor din Oraşul de Jos nu a beneficiat, în ultimii 20 de ani, de lucrări importante.

“Ideea de bază care se urmăreşte este reducerea discrepanţelor dintre Oraşul de Jos şi Oraşul de Sus”, a precizat, marţi, primarul Klaus Iohannis. El a anunţat că planul integrat de dezvoltare urbană va putea fi consultat începând de miercuri, 3 februarie, pe site-ul primăriei, la adresa www.sibiu.ro, şi la Centrul de Informaţii pentru Turişti din Sibiu. După supunerea spre aprobare a planului în Consiliul Local Sibiu, documentaţia de aplicare va fi înaintată spre ADR Centru.

Prin noul plan integrat de dezvoltare urbană, municipalitatea vrea să asigure continuarea importantelor modernizări în infrastructură din ultimii ani, care au reprezentat un impuls important pentru dezvoltarea oraşului. Proiectele propuse spre implementare vizează dezvoltarea durabilă şi sustenabilitatea economiei, creşterea calităţii vieţii în Oraşul de Jos prin crearea unei infrastructuri urbane moderne şi durabile, precum şi creşterea accesibilităţii zonelor de vest şi nord-vest ale oraşului. AGERPRES