Oraşul Brezoi este, potrivit primarului Robert Schell, ”polul sărăciei” în judeţul Vâlcea, şomajul în capitala Ţării Loviştei depăşind cifra de 15%.

„Am ajuns în acest an, ca bugetul local să se bazeze doar pe veniturile colectate de la persoane fizice. Total nesănătos. Numai anul trecut 30 de firme productive s-au închis. Când mă uit la cifrele scrise în proiectul de buget sună frumos, dar jumătatea din finanţare se bazează strict pe predicţii. Nu ştiu dacă se pot adeveri. Suntem un oraş sărac. Firmele care produceau s-au închis, au rămas buticurile şi mici SRL-uri. Avem un buget mic dar sărac, ca o glumă tristă”, a precizat Schell.

Potrivit primarului, singura speranţă rămâne dezvoltarea turismului de pe Valea Lotrului, Voineasa, Vidra, ”poarta de intrare în această zonă”. ”Altfel nu întrevăd nicio şansă de reabilitare”, a spus primarul din Brezoi.

Oraşul Brezoi cunoscut drept capitala „Ţării Loviştei”, are 7000 de locuitori, se află pe Valea Oltului. Cândva un centru industrial puternic – industria lemnului, exploatarea zăcămintelor de mică, construcţiile hidrotehnice – în prezent este cunoscut ca pepinieră a prostituţiei, a asistaţilor sociali şi a şomajului ridicat. AGERPRES