Orasul Bicaz beneficiaza, incepand cu 1 februarie, de conexiune la Internet de mare viteza, in urma finalizarii si a intrarii oficiale in circuit a proiectului „Economia Bazata pe Cunoastere”. La ceremonia de inaugurare au participat subprefectul Vasile Sendrea, primarul orasului Bicaz, Constantin Catrinoiu, viceprimarul Mihai Sapunaru, o parte dintre consilierii locali, salariatii Primariei, cadre didactice, precum si persoane din localitate.

Momentul festiv a fost gazduit de Punctul de Acces Public la Informatie (PAPI) situat la parterul blocului ANL din centrul orasului , iar binecuvintarea viitorului demers informational al comunitatii a fost data de catre preotul paroh al Bicazului, parintele Gheorghe Mihalache, printr-o slujba de sfintire a noii investitii. Inaugurarea oficiala a proiectului a fost asteptata cu nerabdare de catre bicajeni, fapt desprins din numarul mare de oameni prezenti la manifestare.

Acest proiect, initiat de Guvernul Romaniei, prin Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, cu sprijinul Bancii Mondiale, se adreseaza comunitatilor rurale si mic urbane din Romania si are ca obiectiv general, facilitarea participarii comunitatilor dezavantajate la informatie, in acord cu strategia guvernamentala de integrare in UE. La sfirsitul anului 2007 au fost finalizate 255 de Retele Electronice ale Comunitatilor Locale (RECL), adevarate centre de cunoastere, la nivelul unitatilor administrativ teritoriale. Printre acestea se numara si Bicazul, care din acest moment este inclus oficial in marea familie a comunitatilor informatizate. Concret, acest proiect presupune logistic 10 calculatoare, un server,un videoproiector,o imprimanta multifunctionala, o camera web, la Scoala Dodeni, un calculator si un videoproiector, la Scoala Marceni, un calculator, la biblioteca orasului, 6 calculatoare, un server, o imprimanta multifunctionala, o imprimanta laser, o camera web, un aparat foto digital, la PAPI, 2 calculatoare, un scanner si o imprimanta laser, la Primarie. Toate aceste echipamente, precum si softul necesar sistemului de operare se adreseaza cetatenilor, inlesnindu-le legatura virtuala cu intreaga lume.

Cetatenii Bicazului vor putea de-acum inainte sa se familiarizeze cu Internetul, sa acceseze programe de finantare europene si sa acceada la orice informatie dorita. De altfel, acest mijloc modern de informare a fost introdus la Bicaz si pentru a inlesni familiilor sa intre in legatura cu persoanele plecate la munca in strainatate. Trebuie retinut faptul, ca acest proiect a fost finantat integral de UE, neimplicind bugetul local decat cu amenajarea spatiilor destinate desfasurarii proiectului.

Au tinut sa aprecieze insemnatatea noii structuri informationale bicajene, subprefectul Vasile Sendrea, primarul Catrinoiu, consilierul Costache Lupu, directoarea Scolii Nr. 2 Bicaz, Hortenzia Moraru, preotul Mihalache, precum si managerul proiectului, inginerul Ovidiu Iute.