Orasele Sulina si Gura Humorului au semnat un protocol de infratire pentru o colaborare in domeniu turismului, cele doua localitati fiind considerate ca avand cel mai mare potential de dezvoltare turistica din tara.
Primarul orasului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a declarat ca, din cate stie, este pentru prima data cand doua localitati din Romania se infratesc. El a aratat ca infratirea are ca scop crearea unei baze de colaborare in domeniul turistic in vederea largirii ofertei turistice a fiecarei zone.

„Dorim sa realizam pachete turistice comune”, a spus Ursaciuc care a adaugat ca pentru turistii care viziteaza Delta se poate face si un program de vizitare a manastirilor din Bucovina si invers. „Putem promova programe de genul Vino in Bucovina, vezi manastirile si ai posibilitatea sa pescuiesti in Delta”, a spus primarul orasului Gura Humorului.

El a aratat ca aceasta infratire s-a realizat la initiativa autoritatilor locale din Gura Humorului in vederea realizarii unui parteneriat intre zonele cu cel mai mare potential de dezvoltare turistica din tara. „Vrem sa ne dezvoltam impreuna in domeniul turistic si nu sa fim concurenti”, a spus Ursaciuc. El a aratat ca cele doua localitati intentioneaza sa semneze un protocol de acest tip si cu Bran-Moeciu. „Vom face un triumvirat al zonelor turistice importante ale tarii”, a mai spus Ursaciuc.