Orașele din România sunt așteptate să se înscrie în competiția pentru titlul de Capitală Earth Hour

earth-hour.jpgOrașele din România sunt așteptate să se înscrie, începând de luni, în competiția pentru titlul de Capitală Earth Hour, eveniment ajuns în acest an la cea de-a treia ediție, a anunțat WWF-România.

Competiția națională revine, în 2014, într-o nouă formă. Astfel, orașele – reprezentate de primării, instituții de învățământ, ONG-uri și asociații locale, centre culturale, biblioteci, muzee sau galerii – sunt invitate să organizeze acțiuni și evenimente diverse pentru comunitățile lor timp de o lună, sub denumirea “Luna Earth Hour”.

La final, orașul care se va remarca prin acțiuni variate și cu impact în comunitate, dar și cu cel mai original program pentru evenimentul final “Earth Hour” de la finele lunii martie, va câștiga titlul de Capitală Earth Hour. Înscrierile sunt programate în perioada 3 – 12 martie 2014, iar anunțarea câștigătorului va fi anunțată de WWF-România în data de 15 aprilie.

Programat pentru data de 29 martie 2014, în intervalul orar 20,30 – 21,30, Earth Hour (Ora Pământului) este cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie, în cadrul căreia toate luminile din orașele lumii sunt stinse simbolic. Orașele câștigătoare ale primelor două ediții a competiției pentru Capitala Earth Hour sunt Bistrița (2012), respectiv Timișoara (2013).

Evenimentul “Ora Pământului” se sărbătorește în România din anul 2009, iar la nivel internațional din anul 2007, când WWF Australia a organizat prima ediție orașul Sydney. În prezent, comunitatea globală care participă la Earth Hour este formată din peste două miliarde de oameni. Înființată în anul 1961, World Wide Fund of Nature /WWF/ este una dintre cele mai importante organizații internaționale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de țări. Misiunea organizației la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător și să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. AGERPRES