Orădenii vor putea plăti online taxele şi impozitele

Primăria Oradea a făcut luni un apel către toţi contribuabilii la bugetul local să se prezinte la sediul instituţiei pentru a ridica gratuit plicurile care conţin numele de utilizator şi parola, cu ajutorul cărora vor putea plăti online taxele şi impozitele.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, apelul vine ca urmare a înregistrării Primăriei Oradea în Sistemul Naţional Electronic de Plată a Taxelor şi Impozitelor utilizând cardul bancar. Astfel, instituţia a lansat, încă din luna ianuarie a anului 2012, o nouă modalitate de plată online a taxelor şi impozitelor. Tuturor contribuabililor înregistraţi în baza de date a primăriei li s-a atribuit un user şi o parolă, cu care se vor putea autentifica în vederea efectuării plăţilor pe site-ul www.ghiseul.ro.

Plicul conţinând userul şi parola se ridică în mod gratuit de la Serviciul de relaţii cu publicul, dar cetăţenii vor trebui să se prezinte personal cu cartea de identitate sau buletinul de identitate. Această opţiune de plată a taxelor şi impozitelor locale vine în completarea sistemului local online de plată, funcţional pe site-ul Primăriei Oradea, lărgind astfel modalităţile de plată online puse la dispoziţia cetăţenilor de către Primăria Oradea. AGERPRES