oradea_parcindustrial.jpgPrimăria Oradea pregăteşte documentaţiile pentru alte două parcuri industriale în municipiu, după Parcul Industrial Eurobusiness care este funcţional, având o suprafaţă de 121 de hectare.

‘Parcul Industrial Eurobusiness este un proiect care începe să dea roade. Acestea se văd în locurile de muncă nou create, atât pentru orădeni, cât şi pentru cei din afara municipiului, iar acest lucru contribuie implicit la dezvoltarea economică a oraşului. Avem 1.000 de locuri de muncă nou create în parcul industrial, iar în perioadele de vârf, acest număr ajunge la 1300. Intenţia municipalităţii este aceea de crea în continuare facilităţi pentru atragerea investitorilor’, a spus în conferinţă de presă primarul Ilie Bolojan.

Valoarea totală a investiţiilor din parcul industrial, numai pentru anul 2011, este de aproximativ 15 milioane euro. În ceea ce priveşte infrastructura de utilităţi, cea mai mare realizare este semnarea, în luna noiembrie 2011, a contractului de introducere a utilităţilor, existând deja două companii racordate la energie termică.

Primarul Ilie Bolojan împreună cu Delia Ungur, administrator al Parcului Industrial Eurobusiness Oradea, a prezentat modul în care s-a dezvoltat parcul industrial, de la înfiinţare şi până în prezent, dar şi intenţiile municipalităţii privind extinderea parcurilor industriale. Ungur a precizat că anul viitor va fi creat Parcul Industrial Eurobusiness 2, în şoseaua Ogorului, pe o suprafaţă de 21,3 ha, având PUZ în curs de finalizare şi tot în anul 2012, va fi demarată procedura pentru înfiinţarea Parcul Industrial Eurobusiness 3, în zona industrială veche, cu o suprafaţă destinată investiţiilor de 17,8 ha.

‘În februarie 2012 vom demara licitaţiile pentru parcele în Parcul Industrial Eurobusiness 3şi vom depune documentaţiile pentru obţinerea titlului de parc industrial. În ceea Parcul Industrial Eurobusiness 3, urmează ca anul care vine să pregătim documentaţiile necesare înfiinţării sale’, a spus Delia Ungur. AGERPRES