Municipiul Oradea şi staţiunea Băile Felix vor participa împreună, în perioada 26 februarie – 1 martie la Târgul Internaţional de Turism din Budapesta „Utazas – International Tourism Exhibition”, dedicat pieţei din Ungaria. Potrivit unui comunicat al primăriei, este al doilea târg internaţional de turism la care municipiul Oradea participă pentru promovarea ofertelor turistice ale municipiului şi staţiunii termale Băile Felix, sub forma unui pachet turistic comun complementar.

În cadrul târgului, promovarea va insista pe moştenirea imperiului austro-ungar din Oradea, pe oferta deosebită a munţilor Apuseni şi, nu în ultimul rând, pe unicitatea calităţilor apelor termale din zonă.
Oferta turistică Oradea – Băile Felix, rezumată în titlul „Capitala Art Nouveau şi a Băilor termale din România” este cuprinsă într-o broşură de promovare care pentru prima dată tratează specificitatea celor două oferte în mod unitar.

Broşura a fost concepută pentru a surprinde cât mai bine cele mai importante aspecte pe care un turist le poate vedea sau încerca azi şi în acelaşi timp oferă diferenţierea faţă de alte oferte din regiune, menţionează sursa citată.

Participarea Oradiei la târgul de turism se realizează prin intermediul Autorităţii Naţionale pentru Turism şi Biroul de promovare şi informare turistică al României din Viena (organizatorul târgului din partea României), în cadrul standului de peste 150 metri pătraţi rezervat României. Ca oraş partener al României, Oradea va beneficia de un info-desk şi de panouri publicitare în cadrul târgului. AGERPRES