Orice institutie privata sau de stat care organizeaza un concurs are grija ca printre participanti sa nu se numere chiar proprii angajati. u acelasi lucru se intampla insa si la primaria Oradea, unde un concurs de arhitectura dotat cu premii de mii de euro a fost castigat de… arhitectul sef al orasului.
Lansat in urma cu doua luni, concursul de proiecte pentru refacerea centrului pietonal al Oradei s-a dovedit o afacere de familie. Dotat cu premii de 6.000 de euro, concursul a starnit initial interesul a 12 concurenti, care au platit cate 20 de lei pentru caietul de sarcini. Dar, desi au fost vandute 12 caiete de sarcini, zece concurenti s-au lasat pagubasi cand au aflat cu cine urmeaza sa incruciseze compasul: cu nimeni altul decat arhitectul-sef al Oradei, Andrei Luncan, secondat de subalterna sa directa, Raluca Covacescu. Asa se face ca doar doua proiecte au ajuns pe masa juriului. Pentru ca locul intai nu s-a acordat, evident ca locul doi a fost ocupat de echipa arhitectului-sef, care va incasa 2.000 de euro pentru aceasta isprava.

Bani proveniti de la aceeasi institutie unde este angajat cu carte de munca si de unde ia lunar un salariu. Interpelat la ultima conferinta de presa a municipalitatii oradene, Andrei Luncan n-a putut raspunde la intrebarea de ce un salariat al primariei n-a facut proiectul respectiv in cadrul atributiilor sale de serviciu, pentru care incaseaza salariul lunar.