Opt gropi de gunoi din judeţul Giurgiu care trebuiau închise sunt încă în faza de operare

Un număr de opt spaţii de depozitare a deşeurilor din patru localităţi din judeţul Giurgiu încă mai sunt în faza de operare deşi închiderea acestora ar fi trebuit să se facă încă din luna iulie a anului trecut.

”Din cele 217 spaţii de depozitare a deşeurilor din zona rurală din judeţul Giurgiu, 204 au fost închise, la cinci a fost sistată depozitarea şi, din păcate, opt spaţii de depozitare încă se află în faza de operare”, a declarat directoarea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Giurgiu, Ioana Popescu.

Ea spune că neimplicarea şi dezinteresul autorităţilor locale reprezintă principala cauză a neînchiderii tuturor gropilor de gunoi din judeţ, iar Primăriile care nu au realizat acest lucru riscă amenzi de până la 50.000 de lei, în două localităţi fiind aplicate deja astfel de amenzi din partea Gărzii de Mediu.

Trei spaţii de depozitare din localitatea Frăteşti, unul din Gostinari, şi unul de la Grădinari se află în faza de sistare a depozitării, iar patru spaţii de depozitare de la Iepureşti, două de la Ogrezeni, şi câte unul din localităţile Mihai Bravu şi Slobozia încă mai funcţionează în judeţul Giurgiu.AGERPRES