Oprescu a somat “Millenium” sa opreasca lucrarile la Cathedral Plaza

cathedral-plaza2.jpgPrimarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat joi ca a somat in aceasta zi societatea Millenium Building Development SRL sa opreasca de indata lucrarile la obiectivul “Cathedral Plaza”, din str. G-ral Berthelot nr. 11-15.

Oprescu a spus ca tot joi a depus la Sectia civila a Tribunalului Bucuresti doua cereri de chemare in judecata a societatii Millenium, prin care solicita instantei sa constate nulitatea absoluta a hotararilor CGMB privind concesionarile de teren din zona intersectiei strazilor G-ral Berthelot si Luterana, precum si nulitatea absoluta a contractelor de concesiune incheiate pentru cele doua suprafete in anii 2002 si 2005.

“A doua actiune se refera la recunoasterea dreptului de proprietate asupra terenului de 155,66 mp, parte a terenului de 700 mp aflat in intersectia strazilor amintite, proprietatea municipiului Bucuresti din 1928, dar pe care se deruleaza realizarea constructiei Cathedral Plaza. Ca primar general am decis sa ma alatur Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucuresti privind acest subiect” – a declarat Oprescu.

El a precizat ca somarea Millenium Bulding Development SRL pentru sistarea lucrarilor a survenit ca urmare a modificarilor legislative. Edilul-sef a explicat ca Legea 261/2009 modifica Legea 50/1991 si opereaza din data de 17 octombrie 2009, oferindu-i primarului general “prerogative reale” in materie de urbanism.

Sistarea lucrarilor s-a putut face pentru ca Primaria Sectorului 1 a avut termen de finalizare a lucrarilor in 14 iunie 2006, la 36 de luni de la data emiterii autorizatiei de constructie. Potrivit lui Oprescu, contractele de concesiune din 2002 si 2005 au fost incheiate intre municipalitate, prin primarii generali ai vremii si societatea Millenium, fara organizarea procedurii obligatorii privind licitatia publica. El a apreciat ca, in aceste conditii, contractele au fost incheiate cu nerespectarea regulilor impuse de Legea 215/2001 iar instanta de judecata va putea sa constate ca ele sunt lovite de nulitate absoluta. AGERPRES