Operatorul de salubritate Rosal, care prestează servicii în zeci de localităţi ale judeţului Prahova, este obligat de instanţă să plătească o sumă de circa 1,7 milioane de euro Consiliului Judeţean, reprezentând redevenţă şi penalităţi de întârziere.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Prahova a dat câştig de cauză, miercuri, Consiliului Judeţean în două dosare înregistrate în iunie 2020 în care operatorul Rosal are calitatea de pârât.

În urma deciziei instanţei de fond, operatorul de salubritate este obligat să plătească CJ suma de peste 8,2 milioane de lei, compusă din 6.653.825 lei reprezentând redevenţă şi 1.600.026 lei reprezentând penalităţi de întârziere până la data de 15.10.2020, precum şi în continuare până la data plăţii efective.

Surse din cadrul CJ au precizat că redevenţa este aferentă celor două contracte în baza cărora operează Rosal în judeţ, sumele datorate nefiind plătite din 2019.

Acţiunile în instanţă au fost introduse după ce Curtea de Conturi a constatat, în urma auditului financiar realizat în 2020 pentru anul 2019, faptul că CJ nu a încasat redevenţa de la operatorul de salubritate.

„UATJ Prahova nu a înregistrat şi nu a încasat la data de 30.04.2020 venituri în sumă de 4.329 mii lei reprezentând redevenţă datorată de concesionarul activităţii de colectare, transport şi transfer al deşeurilor municipale în cazul a două contracte de delegare a gestiunii, respectiv penalităţi de întârziere în sumă de 747 mii lei pentru neplata la termen a redevenţelor”, se arată în raportul Curţii de Conturi.

Decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă. AGERPRES