Actrita Olga Tudorache a primit Marele Premiu al Municipiului Bucuresti, la gala de decernare a premiilor municipalitatii pentru arta si cultura, sectiunea „Artele spectacolului”, care a avut loc luni seara pe scena Teatrului National de Opereta „Ion Dacian” din Capitala.

Primaria Municipiului Bucuresti a oferit cu aceasta ocazie 139 de premii celor care si-au dedicat viata teatrului, pe scena sau in spatele ei. Printre nominalizati se regasesc nume de prestigiu ale scenei romanesti, precum Olga Tudorache, Rodica Mandache, Mariana Mihut, Rodica Tapalaga, Mitica Popescu, Alexandru Repan, Horatiu Malaele.

Au fost premiati, de asemenea, artistii si tehnicienii implicati in evenimentul „Bucuresti, cartier de vara”, care a avut loc in vara acestui an, in toate parcurile bucurestene. La propunerile teatrelor, au fost oferite Premiile Consiliului General – pentru excelenta, intreaga activitate, debut, pentru personalul tehnic, de productie si administrativ – pentru fiecare dintre institutiile de cultura aflate in subordinea primariei si Premiile Comisiei de Cultura a Consiliului General al Municipiului Bucuresti – pentru cel mai bun spectacol, regie, scenografie, coregrafie, muzica, actor si actrita, debut, secretariat literar, management, parteneriat si premiul de excelenta.

Gala de decernare a premiilor a fost incununata de un spectacol conceput de o echipa bine-cunoscuta publicului bucurestean: Alice Barb (scenariu si regie), Dragos Buhagiar (scenografie), Vlaicu Golcea (muzica) si Daniel Gontz (video). Evenimentul a inceput cu un spectacol al formatiei Sistem, a continuat cu o secventa din piesa „Romeo si Julieta” interpretata de Jorge si Diana Nitu si cu un solo sustinut de Alexandru Tomescu la unica vioara Stradivarius din tara. Spectacolul s-a incheia cu un concert de colinde al corului Madrigal. Gazdele serii au fost actorii George Ivascu si Dorina Chiriac. AGERPRES