Oferta de apartamente vechi a crescut cu 40% fata de septembrie 2007

Criza financiara globala a determinat pe piata imobilara din Bucuresti o accentuare a scaderii preturilor si o crestere a ofertei de vanzare. Specialistii din domeniu spun ca septembrie marcheaza cresteri semnificative ale ofertelor pe piata vanzarilor de apartamente vechi.

Este evidenta si o scadere dramatica a preturilor pentru a saptea luna consecutiv. Oferta de vanzare pentru apartamentele vechi a crescut cu 40% fata de septembrie 2007, potrivit unui raport realizat de AnunturiParticulari.ro.

Luna trecuta, bucurestenii au scos la vanzare peste trei mii sase sute de apartamente, in timp ce anul trecut oferta in septembrie era de sub 2600 de imobile. Anul acesta a adus o crestere de 35,5% fata de anul trecut, fiind inregistrate peste 30 de mii de oferte de vanzare pentru imobile in blocuri vechi.

Pe tipuri de apartamente, cele cu doua camere au inregistrat cea mai mare crestere, de 44%. Si oferta de garsoniere vechi a crescut comparativ cu anul trecut. In primele 9 luni au fost scoase la vanzare cu 28,4% mai multe garsoniere, iar oferta pentru apartamentele cu trei camere a crescut cu 36,3%. In ceea ce priveste apartamentele cu patru camere, oferta a crescut cu 17,8%.

Anul acesta, lunile cu cele mai putine oferte au fost ianuarie si mai, cu numai 2500 de imobile scoase la vanzare, in timp ce in martie se inregistrau circa 4400 de apartamente.

Martie este si perioada cu cele mai mari preturi pentru toate tipurile de imobile, spun specialistii de la Anunturiparticulari.ro. Ei afirma ca din martie pana in prezent garsonierele s-au ieftinit cu aproximativ 10%, pana sub 70 de mii de euro. Si apartamentele cu doua camere au pierdut din martie pana in septembrie 12,6%, pana la un pret mediu de aprox. 107 mii euro. Apartamentele cu patru camere sunt singurele care nu si-au modificat pretul raportat la luna martie.