“Oferim administratiei publice din Romania solutii foarte avantajoase pentru securitatea business-ului”

spiru_ciobescu.jpgDeclara Armand Spiru – Ciobescu, Sales Manager in cadrul companiei AGER Business Tech, in interviul acordat portalului www.Administratie.ro.

Acesta detaliaza produsele si solutiile IT pe care compania le pune la dispozitia institutiilor din administratia publica, dar si din domeniul energetic sau al educatiei.

– Compania AGER Bussines Tech a debutat pe piata romaneasca de profil in anul 1995, ca distribuitor de componente de calcul. Cat de mult s-a dezvoltat compania in tot acest timp si care este pozitia sa pe piata?

– Suntem un integrator de solutii dedicate IT cu peste 10 ani de experienta in proiecte B2B, o companie cu capital romanesc integral privat. Activitatea noastra s-a dezvoltat continuu, de la asamblarea si distribuirea de sisteme de calcul si componente IT la dezvoltarea si implementarea unor solutii IT integrate, personalizate pentru clientii din segmentul B2B: SMB, Corporate, Guvern / Sector Public.

– Care sunt valorile si misiunea pe care AGER Bussines Tech le promoveaza catre clientii si partenerii sai?

– Eforturile noastre se concentreaza in directia dezvoltarii, proiectarii si implementarii unor solutii dedicate si optimizarii investitiei in IT&C a clientilor nostri. In afara tehnologiei si know-how-ului adaugam valori ca atitudine deschisa si prietenoasa, respect, inovatie, tenacitate si dinamism.

– Ce solutii oferiti clientilor actuali si potentiali? Acestia pot beneficia si de alte servicii adiacente solutiilor propuse?

-Parteneriatele strategice cu companii internationale (Microsoft, NEC Computers SAS, Novell, Kaspersky Lab, ADC-Krone, CISCO, HP, Novell, Xerox etc.) asigura un portofoliu de servicii si produse complet si competitiv, la standarde internationale. Serviciile prestate de noi pot acoperi in intregime un proiect de la concepere pana la acceptanta finala a lucrarii.

Oferim servicii de consultanta (analiza functionala, evaluare si recomandari), service (asistenta tehnica, service de urgenta, programe de mentanenta bazate pe SLA personalizat), servicii de proiectare (estimare de costuri, analiza de dezvoltare, design conceptual conform standardelor si specificatiilor):

– sisteme de protectie fizica si control al accesului (identificare biometrica, detectare si alarmare perimetrala, automatizari, detectie si alarmare la incendiu, sisteme de management al cladirilor),

– sisteme de comunicatii si retele (cablari structurate voce-date cat.5+, cat. 6, cat .7, sisteme VoIP bazate pe echipamente Cisco, sisteme de conexiune VPN si WiFi),

– servicii privind infrastructura de sistem – Microsoft (sisteme de operare W2K3 si W2K8 – AD, DHCP, DNS -, sisteme de mesagerie de tip Exchange, sisteme de management al retelei MOM, sisteme de updateuri SMS),

– software pentru sisteme de securitate (solutii Kaspersky de tip Anti-Virus, Anti-Troian, Anti-Spyware, Anti-Spam, solutii pentru securitatea retelelor constand in firewall de tip ISA Server),

– solutii document management si

– servicii de outsourcing.

-Ne puteti spune care sunt principalii parteneri ai companiei AGER? Dar cei mai importanti clienti care au beneficiat de serviciile pe care le oferiti?

– Principalii parteneri Ager Business Tech sunt Microsoft (suntem Microsoft Gold Certified Partner avand specializarile: Advanced Infrastructure Solutions; Networking Infrastructure Solutions; Small Business Specialist Community; Infrastructure Security Specialization; Unified Communications Solutions), ADC-Krone (certificare Premise Net & True Net), CISCO Select Certified partner cu specializarea SMB, ELO Digital Office Business Partner, Novell Business Expert, Kaspersky Value-added Distributor & Enterprise Partner.

AGER este distribuitor autorizat NEC SAS in Romania din anul 2002, parteneriatul cu compania japoneza oferind un portofoliu complet de solutii pentru proiecte complexe. De la notebook-urile Versa si desktopurile PowerMate, la serverele Express5800 si solutiile multiple, NEC se adreseaza intregului spectru de nevoi al afacerilor. In cadrul AGER Business Tech functioneaza un centru de teste Prometric (liderul mondial in testarea si certificarea abilitatilor IT).

Clientii nostri activeaza in toate domeniile de activitate. Din sectorul Administratie Publica si Guvern as putea mentiona Ministerul Justitiei, Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Turismului, Consiliul Judetean Giurgiu, Consiliul Judetean Iasi, Autoritatea pentru Straini, Oficiul Central de Stat pentru Probleme Speciale, Agentia de plati si interventie in Agricultura), in sectorul Energetic am colaborat cu CNE-PROD CERNAVODA, Complexul Energetic Turceni, Compania Nationala a Uraniului, Hidroelectrica.

Avem o bogata experienta in cadrul sectorului Educational oferind servicii pentru Universitatea Babes-Bolyai, Academia de Studii Economice, Universitatea “Petru Maior”, Universitatea din Craiova, Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi”, Universitatea A.I. Cuza, Iasi, Universitatea Bucuresti, in cel al serviciilor (Media-Pro International, Editura Intact, MIT Motors International, Coface Romania, Medlife, Rominvent) sau serviciilor publice (Regia Autonoma de Transport Bucuresti).

– Ce ne puteti spune despre produsele si solutiile pe care le propuneti administratiei publice din Romania?

– Orientarea catre client a determinat conceperea unor oferte specifice pentru fiecare segment de piata, diferentierea mergand pana la crearea unor solutii complet individualizate. De exemplu, oferim Administratiei Publice din Romania, impreuna cu partenerul nostru Kaspersky Lab, solutii pentru securitatea business-ului cu un discount de 50%. Printr-o analiza identificam bunurile care trebuie protejate, nivelul de securitate necesar si alegem o solutie specifica in care atat stațiile de lucru și serverele interne, cat si laptop-urile sau dispozitivele mobile inteligente sunt incadrate in perimetre de securitate, cu administrare centralizata și politici specifice.

– Ati implementat pana in prezent proiecte in domeniul administratiei publice? Despre ce proiect este vorba?

– Am raspuns la o intrebare anterioara enumerand o serie de clienti din cadrul Administratiei Publice. Un exemplu concret ar fi Monitorul Oficial, unde pentru protejarea celor aproximativ 300 de statii de lucru, serverelor de e-mail, FTP, Web etc. a fost implementata o solutie de protectie Kaspersky BusinessSpace Security, solutie care protejeaza statiile de lucru si serverele de fisiere impotriva tuturor tipurilor de virusi, cai troieni si viermi, previn epidemiile si mentin informatia sigura si accesibila tuturor utilizatorilor resurselor retelei.

– Care sunt obiectivele strategice ale companiei in acest an?

– Strategia de dezvoltare 2009 – 2010 are ca obiective generale consolidarea pozitiei pe piata si asigurarea unui mediu dinamic competitiv pentru dezvoltarea afacerilor, promovarea si integrarea serviciilor.