O treime din localităţile rurale ale județului Vâlcea vor avea drumuri agricole prin finanţare europeană

O treime din localităţile rurale din judeţ vor avea drumuri agricole, prin finanţare europeană, care vor ocoli centrele comunelor şi vor uşura accesul utilajelor pe suprafeţele arabile, a declarat preşedintele CJ Vâlcea, Gheorghe Păsat.

“Pot spune la această oră că peste o treime din comunele vâlcene au depus proiecte pentru drumuri agricole sau de tarla, care de fapt sunt drumuri asfaltate şi care sunt menite a ocoli centrele comunelor, zonele cu aglomeraţie, cu precădere în zonele şcolilor gimnaziale. Multe din aceste documentaţii sunt aprobate şi urmează a fi implementate. Astfel, aceste drumuri de tarla vin ca accese paralele la drumurile judeţene, facilitând şi mobilitatea utilajelor agricole în zona suprafeţelor arabile sau fâneţe, astfel încât se va decongestiona traficul în sezonul campaniilor agricole. Nu vom mai întâlni un tractor, o combină, atât de des pe un drum judeţean cu trafic intens. Mai mult, anumite cătune, unde programele guvernamentale ofereau slabe speranţe în a asfalta căile de acces, vor fi legate de centrele comunelor”, a precizat Păsat.

Astfel în judeţul Vâlcea un număr de 30 de comune au obţinut avize pentru proiecte care prevăd amenajarea de 90 de km de drumuri agricole. AGERPRES