Consolidarea localului unei scoli ploiestene, aflata intr-o avansata stare de degradare, a devenit motiv de disputa publica, intre primarul PSD, Emil Calota (foto), si viceprimarul PD, Radu Socoleanu.
Viceprimarul Socoleanu l-a acuzat pe primarul Calota, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu a alocat pentru Scoala nr. 23 din Ploiesti fondurile care erau deja prevazute in bugetul pe acest an si pentru care exista si o hotarare de consiliu local, riscand ca localul sa se prabuseasca peste elevi. De asemenea, Socoleanu a declarat ziaristilor ca viceprimarii sunt mai mult figuranti in Primaria Ploiesti, deoarece primarul ” pentru a avea un control total al fondurilor institutiei” le-a ridicat majoritatea atributiilor pe care le primisera la investirea in functii.

La randul sau, primarul Emil Calota acuza guvernantii ca nu au alocat suficiente fonduri pentru consolidarea scolilor. Intr-un comunicat remis presei, primarul solicita chiar sprijinul consilierilor PD, care sa insiste pe langa ministrul educatiei pentru a obtine banii necesari consolidarii Scolii nr.23.

Incepand cu anul 2000, municipalitatea si Inspectoratul Scolar Prahova au solicitat Ministerului Educatiei si Cercetarii obtinerea unei finantari, prin Banca Mondiala, pentru consolidarea acestei unitati de invatamant, se spune in comunicat. In 2004, pentru Scoala nr. 23 s-a obtinut de la MEC o finantare de doar 1, 5 miliarde de lei. Proiectantul lucrarii a sugerat ca banii sa fie directionati catre reteaua de canalizare a scolii, deoarece, in momentul respectiv, infiltratiile afectau structura de rezistenta a cladirii. Conducerea primariei a decis sa asigure cofinantarea acestei lucrari, in anul 2005, cu 800 de milioane de lei vechi.