O ordonanţă referitoare la normativele de cheltuieli pentru autorităţile şi instituţiile publice, adoptată de Guvern

Guvernul a adoptat, în şedinţa de pe 29 august, o ordonanţă pentru modificarea Ordonanţei 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile administraţiei publice şi instituţiile publice, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

El a precizat că această ordonanţă a fost adoptată la propunerea Ministerului Finanţelor Publice.

“În primul rând, este vorba despre o definire clară a domeniul de aplicare, respectiv stabilirea de normative de cheltuieli pentru instituţiile şi autorităţile publice, pentru întreprinderile publice şi pentru institutele naţionale de cercetare-dezvoltare”, a declarat Nelu Barbu, la Palatul Victoria.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, în această ordonanţă este prevăzută “stabilirea expresă a posibilităţii ca, prin hotărâre a Guvernului, să se poată aproba atât alte niveluri maxime pentru normativele prevăzute în anexa numărul 2, cât şi alte normative noi de cheltuieli pentru acţiuni de protocol punctuale cu caracter deosebit, pe bază de justificări fundamentate”.

“Se abrogă un articol referitor la cheltuielile anuale pentru convorbiri telefonice, întrucât prevederile acestuia nu mai sunt de actualitate. Se introduc categorii de normative de cheltuieli, precum materiale informative şi de lucru, materiale promoţionale, servicii de interpretariat, organizare vizite obiective culturale-turistice”, a arătat Nelu Barbu. AGERPRES