Primăria Târgu Mureş intenţionează să construiască o nouă bază de agrement, în cartierul Tudor Vladimirescu, denumită Week-end II, întrucât Complexul de agrement „Mureşul”, Week-end I, a devenit neîncăpător.

Rodica Fărcăşan, şefa Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Mureş, a declarat că viitorul complex de agrement va avea o suprafaţă de 6 hectare, va cuprinde un bazin de înot pentru adulţi, un bazin de înot pentru copii, un aqua-land cu tobogane acvatice, un amfiteatru pentru diferite manifestaţii culturale de vară, iar iarna pentru un patinoar, de circa 400 de locuri.

În plus, noul complex va avea un teren de fotbal modern, cu tribună, un teren de baschet, două terenuri de tenis, locuri de joacă pentru copii şi o pistă de skateboard cu toate dotările necesare. „O să fie amplasate un restaurant şi două chioşcuri alimentare cu terase. Investiţia va fi dotată cu 4 grupări de parcaje, cu clădiri utilitare, corp administrativ, alei, platforme, zone verzi, plantaţii cu arbori ornamentali. Sperăm să realizăm această investiţie cât de repede posibil”, a susţinut Fărcăşan. Viceprimarul din Târgu Mureş, Claudiu Maior, a arătat că investiţia de 11 milioane de euro va fi suportată fie dintr-un credit angajat de municipalitate, fie printr-un proiect cu finanţare europeană.

„Căutăm să accesăm fonduri europene sau credite. Vrem să începem în această vară, astfel încât vara viitoare unele obiective să fie puse parţial în funcţiune. Investiţia este de 11 milioane de euro şi lucrările se vor derula pe circa 3 ani de zile. La anul vrem să dăm în folosinţă un bazin de înot, cu dotările aferente”, a precizat Claudiu Maior. Potrivit acestuia, actualul Complex Mureşul este luat cu asalt de turişti veniţi din toată Transilvania, în special la sfârşit de săptămână, când se vând în jur de 30.000 de bilete. AGERPRES