Consilierii judeţeni din Caraş-Severin au aprobat, vineri, în şedinţă ordinară, rectificarea bugetului propriu al Consiliului judeţean pe anul 2014. Practic, s-a propus rectificarea pozitivă cu suma de peste 1,7 milioane lei. Veniturile secţiunii de funcţionare s-au suplimentat, astfel, cu 160 mi lei, din care, 81 mii lei reprezintă sume defalcate din taxa pe valoarea adaugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate, iar alte aproape 80 mii lei reprezintă transferuri de la bugetul de stat pentru finanţarea camerelor agricole.

„S-a operat această rectificare, în şedinţa ordinară a CJ, sume care vizează salariile profesorilor, apoi drumurile judeţene şi Şcoala Populară de Arte. Este o rectificare pozitivă. De asemenea, prin votul consilierilor judeţeni s-au modificat schemele de funcţionare a instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde.

În aceeaşi şedinţă, au fost aprobate şi două proiecte de hotărâre în ceea ce priveşte încheiere de protocoale între Executivul judeţean şi Autoritatea Naţională pentru Turism, în vederea organizării şi desfăşurării unor evenimente precum „Ziua Turismului Activ la Băile Herculane” şi „Festivalul Răchiei din Banat”.

„A fost stabilită finanţarea împreună cu Autoritatea Naţională pentru Turism a celor două acţiuni ce urmează a avea loc în staţiunea Băile Herculane, acţiuni de promovare a turismului în zonă – Campionatul Mondial de Căţărare şi Festivalul Răchiei – la care Consiliul Judeţean este co-finanţator. Autoritatea Naţională pentru Turism este pentru prima dată când vine şi finanţează asemenea acţiuni la Herculane”, a mai precizat Sorin Frunzăverde.

Doar în această toamnă, în oraşul-staţiune Băile Herculane vor avea loc Festivalul Internaţional de Escaladă „Petzl Roc Trip 2014”, programat în perioada 8 – 15 septembrie, Festivalul Răchiei din Banat, care va avea loc în 13 septembrie, precum şi Festivalul Comunităţilor Etnice din Banat, ce se va desfăşura între 11 şi 15 septembrie. AGERPRES