O nouă rectificare bugetară pozitivă a Consiliului Județean Caraş-Severin

Consilierii judeţeni din Caraş-Severin au aprobat vineri o nouă rectificare de buget aferentă anului 2014, suma fiind acordată cadrelor didactice din şcolile speciale subordonate Consiliului Judeţean, Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, precum şi Camerei Agricole din judeţ.

“A fost o rectificare pozitivă a bugetului Consiliului Judeţean şi instituţiilor subordonate, o rectificare de 3,4 milioane de lei, care restabilesc, în principal, drepturile salariale, pe baza titlurilor executorii, obţinute de personalul care lucrează la Consiliul Judeţean, ori de profesorii care sunt finantaţi din fondurile Consiliului Judeţean, respectiv profesorii de la şcolile speciale. Din această sumă, un milion de lei pleacă spre Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, pentru stingerea unor arierate”, a declarat preşedintele CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde.

Consilierii judeţeni au aprobat şi proiectul de hotărâre privind Programul lucrărilor de drumuri judeţene şi comunale, finanţat din sume defalcate din TVA. Practic, s-a propus diminuarea finanţării pentru activităţile de iarnă cu suma de aproape 925.000 de lei, avându-se în vedere condiţiile meteo favorabile din primele luni ale sezonului rece. Această sumă va fi folosită pentru întreţinerea drumurilor modernizate, a celor pietruite, pentru reparaţii, reabilitări, consolidări şi întreţinere poduri. AGERPRES