Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) a semnat un contract cu o firmă orădeană privind o nouă investiţie, în valoare de 1,1 milioane de euro, în Parcul industrial Tileagd, la circa 20 de kilometri de Oradea.

„Investiţia va fi realizată de firma Procons Group SRL ce activează în domeniul construcţiilor de infrastructură şi a construcţiilor industriale şi şi-au asumat crearea a cinci locuri de muncă. Este al treilea contract semnat în acest parc industrial. Având în vedere apropierea de municipiul Oradea, cu o infrastructură bine pusă la punct, Tileagdul reprezintă o locaţie foarte bună pentru investitorii care doresc să-şi dezvolte afacerile deja existente sau să demareze afaceri noi. Aici, preţurile terenurilor sunt mult mai atractive decât cele practicate în municipiul Oradea, existând şi un bazin de forţă de muncă disponibil”, a declarat directorul general al ADLO, Alina Silaghi.

Având în vedere valoarea investiţiei de peste un milion de euro, fără TVA, atribuirea unităţilor disponibile a fost realizată prin negociere directă.

Investiţia propusă presupune construirea unei unităţi de producţie şi depozitare pentru uzinarea confecţiilor metalice, producţia elementelor prefabricate de beton şi zincare termică.

Investiţia va avea o suprafaţă construită de aproximativ 4.500 metri pătraţi constând în spaţii de producţie, depozitare şi spaţii administrative.

Durata maximă a constituirii dreptului de folosinţă pentru parcelele din Tileagd este de 25 ani, începând cu data semnării Contractului de administrare şi de prestări servicii conexe.

Potrivit directorului ADLO, preţurile terenurilor în acest parc industrial încep de la 5 euro/mp, comparativ cu cele din Oradea, unde acestea încep de la 8 euro/metru pătrat, ajungând, la licitaţii, la sume de 4-5 ori mai mari.

În ultimii doi-trei ani, a precizat Alina Silaghi, preţurile terenurilor în parcurile industriale au crescut foarte mult, ceea ce înseamnă că Oradea a devenit şi este în continuare foarte atractivă atât pentru dezvoltarea investiţiilor locale, cât şi pentru investiţii străine.

Parcul industrial Tileagd, situat la o distanţă de aproximativ 20 de kilometri de municipiul Oradea şi 37 de kilometri de graniţa cu Ungaria, are o suprafaţă de 9,2 hectare, cu acces direct la Drumul European E60.

Primele două firme care au obţinut terenuri aici, la începutul acestui an, sunt companii cu capital românesc, specializate în lucrări de instalaţii electrice şi respectiv în industria alimentară. Până în prezent, din cele 9,2 hectare sunt ocupate aproape trei hectare. AGERPRES