O nouă echipă de conducere la Consiliul Judeţean Hunedoara

david_adrian.jpgNoul preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara este Adrian Nicolae David (PNL), iar noul vicepreşedinte este Vetuţa Stănescu, cei doi fiind aleşi în funcţii miercuri, prin votul consilierilor judeţeni, cu excepţia celor de la PSD şi UNPR care au refuzat să-şi exprime acest drept.

Cei doi au fost singurii candidaţi propuşi pentru funcţiile de preşedinte, respectiv vicepreşedinte ai CJ Hunedoara, la 33 de ani Adrian David fiind cel mai tânăr preşedinte din istoria instituţiei administrative, în timp ce Vetuţa Stănescu este prima femeie care a reuşit să ajungă pe un astfel de post de conducere, după anul 1990.

“Discutăm de un mandat de un an de zile, în care ne pregătim să tragem concluziile ultimilor patru ani. Va fi un an destul de dificil, în care avem de încheiat proiecte de mare importanţă pentru judeţul Hunedoara”, a declarat, imediat după alegeri, noul preşedinte al CJ Hunedoara, Adrian David. El şi-a manifestat încrederea în echipa cu care va lucra la CJ Hunedoara, apreciind că în paralel cu finalizarea unor proiecte începute este necesară şi dezvoltarea altora noi, pe noul exerciţiu financiar al Uniunii Europene.

Noul preşedinte Adrian David îl înlocuieşte în funcţie pe Mircea Ioan Moloţ (PNL), demis de la conducerea CJ Hunedoara după ce a fost declarat incompatibil la sesizarea Agenţiei Naţionale de Integritate, dar şi anchetat de procurorii DNA pentru presupuse fapte de corupţie.

De asemenea, consilierii au ales-o în funcţia de vicepreşedinte al CJ Hunedoara pe Vetuţa Stănescu (PNL). Ea îl înlocuieşte în funcţie pe fostul vicepreşedinte Tiberiu Balint, care a demisionat după ce împotriva sa procurorii DNA au deschis o anchetă.

Adrian David are 33 de ani şi a fost ales consilier judeţean în anul 2012 din partea UNPR, în toamna anului trecut el părăsind acest partid şi înscriindu-se în PNL. Este absolvent al Facultăţii de Drept din Oradea şi al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, unde urmează şi un doctorat în Finanţele Întreprinderii. Este căsătorit şi tatăl unui copil, iar din anul 2004 a lucrat ca asistent universitar la Universitatea din Petroşani.

Vetuţa Stănescu a fost aleasă consilier judeţean în anul 2012 din partea PNL şi a îndeplinit până acum funcţia de director economic al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva. AGERPRES