Municipiul Roman urmează a avea o nouă bază sportivă, construită cu fonduri de la bugetul de stat, prin Compania Națională de Investiții (CNI). Investiția ar urma să fie posibilă ca parte a unui program asumat de Guvern prin care România și-a depus candidatura și a câștigat dreptul de a organiza meciuri în cadrul Campionatului European de Fotbal „Euro 2020”. Prin programul de candidatură pentru Euro 2020, țara noastră și-a asumat, pe lângă modernizarea arenelor din București care vor găzdui meciuri ale competiției, și  construirea și modernizarea a 400 de terenuri de fotbal, în fiecare județ al țării.

Dacă, inițial, municipalitatea romașcană a discutat cu oficialii CNI includerea modernizării stadionului Moldova în cadrul acestui program, CNI a solicitat Romanului o altă variantă, pentru construirea unei noi baze sportive. Astfel, municipalitatea a identificat un teren pe strada Islazului, în zona de nord-est a orașului, pe care ar urma să fie amenajat un stadion de fotbal, cu tribune de 500 de locuri, cu parcări pentru autoturisme și autocare.

„Pregătim în aceste zile o documentație în vederea identificării unui teren, pe strada Islazului. Avem suprafața de teren necesară realizării acestui proiect, urmează să facem documentațiile cadastrale și să le transmitem către CNI pentru realizarea acestui stadion – este vorba despre proiecte-tip, stadioane cu nocturnă, cu tribune cu o capacitate de 500 de locuri și amenajare de parcări pentru autoturisme și autocare. Cred că amenajarea acestui stadion pe strada Islazului va fi un plus pentru zona respectivă: pe lângă igienizare și funcționalitate, credem că putem să ridicăm din punct de vedere economic acea zonă”, a precizat primarul Lucian Micu.